Tuulilasi

Infopaketti uudesta Peugeot 508:sta - Suomeen syksyllä


Geneven autonäyttelyssä esiteltävä Peugeot 508 on rakenteeltaan entistä kompaktimpi ja matalampi, ulkoiselta muotoilultaan teräväpiirteisen virtaviivainen ja vankka.
Kuvat Peugeot

Sisätiloista löytyy Peugeot i-Cockpit® -ohjaamon uusin kehitysversio. Myös moottorit ovat uusia kuten teknologiakin.

”Viimeisimmät lanseerauksemme 2008, 3008 ja 5008 SUV, ovat olleet erittäin onnistuneita, mutta asettaneet meille myös haasteen kehittää korkeatasoinen, isokokoinen sedan – tuote, jolla olisi edellytykset haastaa kovimmatkin kilpailijansa. D-segmentissä kyse on nimenomaan maailman parhaista autonvalmistajista. Uudessa Peugeot 508:ssa kulminoituu pitkäaikainen tavoitteemme: tehdä Peugeotista korkeatasoisin yleisautonvalmistaja”, sanoo Peugeotin pääjohtaja Jean-Philippe Imparato.

Markkinoille uutuus tulee syyskuussa 2018, Suomeen sen odotetaan rantautuvan loppusyksystä 2018.

Muuttuva konsepti muuttuvaan kokoluokkaan

Perinteisten sedanien markkinoilla Euroopassa on D-segmentti jo neljä vuotta polkenut paikallaan. Viime vuosina autonvalmistajat ovat panostaneet erityisesti alati kasvavaan SUV-segmenttiin, isokokoisia sedaneita ovat tarjonneet vain premium-luokan autonvalmistajat. Peugeotin design-osaston muotoilijat asettivatkin tavoitteekseen siirtyä perinteisistä 4-ovisista konttiperäisistä sedaneista 5-oviseen coupémaiseen fastback-sedaniin.

”Uusi Peugeot 508 esittäytyy muotoilultaan täysin uudistuneena. Se on omaksunut parhaita muotoilupiirteitä viime vuosien konseptiautoistamme kuten Exalt ja Instinct. I-Cockpit -ohjaamo on suora kopio Exalt-konseptiauton ohjaamosta”, kertoo Peugeotin muotoilujohtaja Gilles Vidal.

Sedanin pituus on 4,75 metriä ja korkeus 1,40 metriä. Konepeltiä on madallettu tavoitteena dynaamisuuden lisääminen ja puhdaslinjaisuuden korostaminen keulassa ja sivuprofiilissa.

Tavaratila on suuruudeltaan 487 litraa. Tavaratilan kanteen on integroitu spoileri.

Uuden Peugeot 508:n moottorivalikoimiin kuuluu kaksi 1,6 litraista PureTech-bensiinimoottoria:

PureTech 180 S&S EAT8

PureTech 225 S&S EAT 8 (vain GT)

Dieselmoottoreita on tarjolla neljä (1,5 l ja 2,0 l BlueHDi):

BlueHDi 130 S&S 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla

BlueHDi 130 S&S EAT8

BlueHDi 160 S&S EAT 8

BlueHDi 180 S&S EAT 8  

Uusinta teknologiaa

8-portainen EAT8-vaihteisto on varusteena suurimmassa osassa PureTech-bensiinimoottoreita (180 ja 225) sekä BlueHDi 130, 160 ja 180 -moottoreissa. Täysin uudenlainen pimeän ajon Night vision -järjestelmä havaitsee liikkuvat olennot 200 metrin säteellä.  

Mukautuva vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla on vakiona EAT8-automaattivaihteiston yhteydessä. Vireystilan varoitin, ajovaloautomatiikka, nopeusrajoitusliikennemerkkien tunnistus, Mirror Screen, Visiopark 2, Full Park Assist, ja älypuhelimen langaton lataus ovat muita ajoavustinjärjestelmiä.

Julkaistu: 5.3.2018