Tuulilasi

Infiniti mullistamassa bensiiniturbomoottorit - kulutuslukemat hämmästyttäviä

Infiniti mullistamassa bensiiniturbomoottorit - kulutuslukemat hämmästyttäviä
Infiniti on julkistanut uuden 2-litraisen VC-T-bensiiniturbomoottorin, jonka kulutuslukemien luvataan olevan huomattavasti tavanomaista turbomoottoria alhaisemmat.
Teksti Max Lange

Nissanin luksushaaran, Infinitin esittelemä uusi turbokone sisältää muuttuvan puristussuhteen, joka on merkin mukaan ensimmäinen laatuaan tuotantomoottorissa. Moottori pystyy vaihtamaan lennossa sekä Atkinsonin työkierron että perinteisen työtahdin välillä. Puristussuhde voi vaihtua välillä 8:1 ja 14:1.

Tuotantokelpoinen versio VC-T-uutuusmoottorista tuottaa 270 hevosvoimaa ja 390 Nm vääntöä. Polttoainetalouden kerrotaan olevan 27 prosenttia alhaisempi kuin vastaavanlaisessa perinteisessä polttomoottorissa. Käyntiominaisuudet ovat puolestaan verrattavissa V6-moottoriin.

Toimiessaan Infinitin uusi moottori voi olla täysin mullistava. Epäilyt moottorin luotettavuudesta kuitenkin heräävät. Infinitin mukaan japanilaismerkki on työstänyt moottoria vuodesta 1998 alkaen. Mitä ilmeisemmin uusi tekniikkainnovaatio on saatu toimimaan.

Tällä hetkellä Infinitin malleja ei myydä Suomessa. Voisi kuitenkin kuvitella, että kyseinen moottori löytää tiensä Nissanin malleihin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 15.8.2016
Kommentoi »