Indiana Eskola valloittamaan uutta maanosaa Datsunilla
Autot ja liikenne
Indiana Eskola valloittamaan uutta maanosaa Datsunilla
Maailman Pisin Koeajo taipuu Intian, Venäjän ja Indonesia jälkeen vihdoin viimeiselle lenkille Afrikkaan. Neljän maan kierros kerää Datsun Go:n mittariin vajaat 10 000 kilometriä.
16.5.2016
 |
Tuulilasi

Vihdoinkin! Tauko on ollut pitkä Indonesian jälkeen, Etelä-Afrikkaan lähtöä on jouduttu siirtämään erinäisistä syistä useampaan otteeseen. Ei enää. Nyt mennään.

Kartturina on tällä kertaa Indianan lukioaikainen kaveri Jarmo Kymenlahti, jonka kanssa Indiana on istunut autossa tuhansia kilometrejä ympäri Eurooppaa. Nyt tietä niellään kuitenkin selvästi eksoottisemmissa ympäristöissä.

Matka alkaa tänään Etelä-Afrikan Johannesburgista, ja illaksi Indianan ja Jarmon pitäisi ehtiä Krugerin kansallispuiston kupeeseen. Ei Etelä-Afrikkaa voi kokea ilman safaria. Go saattaa tosin olla puiston pikkuteillä kovilla…

Krugerista palataan takaisin Johannesburgiin, ja torstaina 19.5. käydään moikkaamassa paikallista Datsun-intoilijaa, jolla on kokoelmissaan noin 60 vanhaa Datsunia. Suomen tavoin Datsun on ollut aikoinaan rakastettu automerkki myös Etelä-Afrikassa.

Perjantaina on vuorossa Lesotho ja maan haastavat vuoristotiet. Täällä on talvi alkamassa, joten saa nähdä, miten ylös vuorille päästään. Tarkoitus olisi valloittaa yksi Afrikan mantereen korkeimpia solia eli Tlaeeng, joka kipuaa sorapäällysteisenä aina 3 255 metrin korkeuteen. Datsunin 1,2-litrainen 3-pytty saa antaa tuossa nousussa kaikkensa.

Lesothon jälkeen matka jatkuu Durbaniin, josta seurataan rannikkoa pitkin kohti Kapkaupunkia. Sieltä suunnataan pohjoiseen Namibiaan, jossa on luvassa viivasuoria teitä ja hulppeita aavikkomaisemia. Vajaan kolmen viikon kierros päätetään ajamalla Botswanan kautta takaisin Johannesburgiin.

Voit seurata Indianan seikkailuja sekä Tuulilasin nettisivustolla että sosiaalisen median kanavilla – tervetuloa mukaan!

Kommentoi »