Tuulilasi

Indiana Eskola Indonesiassa: elämää tuulilasin takana

Indiana Eskola Indonesiassa: elämää tuulilasin takana
Vau. Takana hienoin ajopäivä miesmuistiin – ja muistini on piiiiitkä. Viidennen ajopäivän saldo: 10 tuntia ja 350 km.Kolmostie Borubudurin ja Blitarin välillä oli paikoitellen käsittämättömän hauska baana ajaa.

Mistä tietää, että tie on ollut hauska? Jos se on ollut hauska Datsun Go Plussallakin! Datsun kallistelee tiukoissa mutkissa kuin humalainen kameli, eli mikään asfalttinuoliainen ei ole kyseessä. Mutta juuri siitähän se hauskuus tulee. Kuski tuntee ajavansa mutkatiellä jo 50 km/h nopeudella limitillä. Vauhdin hurmaan ei tarvita aina Ferraria!

Trooppisia kukkuloita laiskasti kaarteleva kapea tie oli tänään sen verran harvakseltaan liikennöity, että matka oikeasti jopa eteni – paikoitellen. Kukkuloita ylitettäessä junnattiin usein sekä ylä- että alamäkeen raskaamman kaluston perässä.

Ja pari kertaa Google halusi käyttää minut myös omituisissa paikoissa. Niistä oli aina seurauksena jonkin sortin seikkailu. Paras niistä oli joen ylitys käsittämätöntä risusiltaa hyväksi käyttäen.

Kolmostie oli myös useassa kohtaa levennysten ja parannusten kohteena. Indonesiassa on siis vielä varaa satsata tieverkkoon – toisin kuin Suomessa. Tästä oli tänään todisteena myös useampi kallioleikkaus. Lakua ei ole vedetty siis aivan kaikkialla suoraan viidakon pintaan!

Voin myös kuvitella, miten hauska tätä pätkää olisi päästellä kaksipyöräisellä… Ja kallistukset nämä pojat osaavat laittaa kuntoon. Jyrkimmillä mäkiosuuksilla mentiin kuin kelkkarännissä.

Ajopäivät ovat nyt puolivälissä. Balille Kutaan olisi vielä 480 kilometriä. Voi tehdä tiukkaa. Huomenna mennään niin pitkälle, kun ehditään, mutta ylihuomenna Datsunin keula on pakko kääntää paluumatkalle kohti Jakartaa. Muuten en ehdi enää paluulennolle.

Ja ai niin. Tänään eletään herroiksi. Tinkasin itselleni sviitin Blitarin Tugu-hotellista 53 eurolla. Huoneen lattialla minua tosin tervehti yli 10 sentin pituinen torakka. Onneksi sänky on reilun metrin korkeudessa lattian pinnasta. On hyttysverkot ja kaikki, ja sängylläkin on leveyttä yli kaksi metriä.

Ja nyt en jaksa jännittää edes leijonien peliä…

Julkaistu: 14.5.2015
Kommentoi »