Image

Imagen valinta 2015 / Grillattu liha: Big Green Egg -grilli

Imagen valinta 2015 / Grillattu liha: Big Green Egg -grilli

Tulisilla luksushiilillä. Molekyyligastronomia tuli ja meni. Monessa ravintolassa syödään nyt vaahdon ja helmien sijaan tirisevää pihviä.
Teksti Valtteri Väkevä
Mainos

Hifistelyn aika ei ole kuitenkaan grillatessakaan ohi. Big Green Egg -grilliä on kutsuttu ”hiiligrillienFerrariksi”. Niitä saa useassa koossa ja hintahaarukka on 500 – 2 000 euroa. Merkin omat hiilet maksavat 40 euroa pussi ja tuhkalapio 50 euroa.

Lihakaan ei ole enää vain ulko- tai sisäfileetä. Ravintoloiden listoille ovat tulleet erikoisemmat leikkuut: picanhat, tomahawkit ja flank steakit. Usein liha roikkuu vielä parista viikosta kuukauteen kypsytyskaapissa raakakypsymässä.

Image valitsi vuoden 2015 herkullisimmat ruoat, terävimmät juomat ja kiinnostavimmat ruokailmiöt.

Julkaistu: 26.10.2015