Ilosia aikoja, mielensäpahoittaja
Kulttuuri
Ilosia aikoja, mielensäpahoittaja
Vesa Vierikko istuu Mielensäpahoittajan rooliin täydellisesti. Hän ei näyttele, vaan hän ON uuden ajan virtauksia kummasteleva vanha jäärä.
Julkaistu 3.11.2016

Olin valmistautunut hihittelemään Mielensäpahoittajan sutkautuksille, mutta vastoin odotuksiani huomasinkin liikuttuvani. Pariinkin otteeseen.

Kansallisteatterin Tuomas Kyrön tekstiin pohjautuvassa näytelmässä Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja on naurun lomassa vakaviakin teemoja.

Näytelmä kuvaa pitkää avioliittoa. Mielensäpahoittaja asustelee kotona, dementoitunut vaimo on hoitokodissa. Miehen suusta ei ole juuri helliä sanoja purskahdellut. Silti jotain kaunista suhteen kuvauksessa on.

Vesa Vierikko istuu Mielensäpahoittajan rooliin täydellisesti. Hän ei näyttele, vaan hän ON uuden ajan virtauksia kummasteleva vanha jäärä, jonka mielestä Arvi Lindin lukemat uutiset ovat yhä ne kaikkein parhaimmat.

Mika Myllyahon taitavasti dramatisoiman ja ohjaaman näytelmän Mielensäpahoittaja on samaan aikaan lämmin ja viisas, vaikkakin vähän eriskummallinen maailmantarkkailija.

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja. Kansallisteatteri.

Lue myös:

Kommentoi »