Apu

Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi ovat vuoden urheiljoita


Sotshissa hiihdon parisprintissä olympiakultaa voittaneet Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi putsasivat pöydän palkinnoista Urheilugaalassa.
Kuvat Jaakko Jaskari

Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi valittiin odotetusti vuoden urheilijoiksi äsken päättyneessä Urheilugaalassa. Suomalaiset äänestivät Sotshissa hiihdon parisprintissä olympiakultaa voittaneen kaksikon voiton myös vuoden 2014 sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.  

- Onhan se iso kunnia, jos kohdalle osuu. Tottakai itselle suurin merkitys on aina sillä, miten hiihtoladulla pärjää. Jos nimitystä ei tänä vuonna tule, olisi hienoa saada se jonain toisena vuonna Vuoden urheilijan -titteli, Iivo Niskanen sanoi vielä ennen palkitsemista.

Tällä hetkellä Niskanen valmistautuu Falunin MM-kilpailuihin. Flunssasta kärsineellä hiihtäjälllä oli eilen ensimmäinen kuumeeton päivä sairastumisen jälkeen.

Myös Sami Jauhojärvi on kärsinyt flunssasta, mutta odottaa jo MM-kilpailuja.

- Olen viikon verran ehtinyt hiihdellä rauhallisesti. Kunto on tietenkin heikompi kuin ennen sairatumista, mutta pitää toivoa, että kun katson keväällä kautta taaksepäin, ajattelen, että sairastuminen sattui oikeaan aikaan.

Julkaistu: 13.1.2015