Tuulilasi

Ihmiselle sen tunnistaminen on helppoa – Googlen robottiautolle tarvitaan erillinen patentti


Google on patentoinut robottiautoihinsa vilkkutunnistimen, joka havainnoi ympärillä olevien autojen vilkunkäyttöä ja reagoi siihen.
Teksti Max Lange
Kuvat Google via Free Patents Online

Google on viime aikoina hakenut useita erilaisia patentteja, jotka liittyvät autonomiseen ajamiseen. Googlen autot tunnistavat vilkkujen lisäksi nyt myös linja-autot sekä mahdolliset tiessä olevat isommat reiät.

Vilkkutunnistimen patenttihakemuksen Google on Autoblogin mukaan tehnyt jo kesäkuussa 2013, mutta se tuli julkiseksi vasta huhtikuussa 2016.

Patentissa autosta eteenpäin osoittava kamera skannaa edellä olevaa liikennettä ja tutkii erityisesti ympärillä olevien autojen takapään valojen väreissä muutoksia. Järjestelmä osaa patentin mukaan erottaa tavallisen vilkun hätävilkuista.

Vilkkutunnistin on tärkeä osa autonomista autoilua varsinkin vielä nyt, jolloin robottiautot ovat vähemmistönä liikenteessä. Vilkun tunnistaminen saattaa ennaltaehkäistä mahdollisia kolareita antamalla autolle lisäsignaaleita ympärillä tapahtuvista asioista.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 12.4.2016