Hyviä uutisia
Puheenaiheet
Hyviä uutisia
Median kuuluu olla kriittinen ja tarttua epäkohtiin, mutta täytyy meidän kertoa myös hyviä uutisia.
Julkaistu 31.7.2012
Apu

Lomassa on sekin hyvä puoli, että saa vaihtaa näkökulmaa lehden tekijästä lukijaksi, katsojaksi ja kuulijaksi. Loman aikana seurasin uutisia lähinnä verkosta. Pian alkoi masentaa. Maailmassa tuntui tapahtuvan vain kamalia asioita.

Tiedän toki, että dramaattinen uutinen on se kiinnostavin uutinen, mutta kesän uutisvirrasta sai sen käsityksen, ettei valon pilkahdusta näy missään. Sääkin esitettiin uhkaavana ja pelottavana, satoi tai paistoi.

Ennen televisiouutiset alkoivat tuoreella päivän tapahtumalla, ja taloutta käsiteltiin lähetyksen loppupuolella. Nyt järjestys on kääntynyt, ja eurokriisi uhkakuvineen vyöryy olohuoneisiimme kuukaudesta toiseen.

Kun Nokian kurssi laski kuin lehmän häntä, osakkeen hintaa toitotettiin vähän väliä ja yhtiölle aloiteltiin jo loppulaskentaa. Kun kurssi alkoi vihdoin nousta, asiasta ei juuri näkynyt uutisvirrassa mainintoja.

Ja tuleehan niitä hyviä uutisia. Rovion uutuuspeli Amazing Alex ponnahti heti myyntilistojen kärkeen. Se on peliyhtiölle kuulemma vain pieni välietappi. Nokialta lähteneet Meego-asiantuntijat tuovat markkinoille Jolla-puhelimensa. Hehkutuksen paikka on se, että Uudessakaupungissa aloitetaan pian Mersujen tuotanto.

Median kuuluu olla kriittinen ja tarttua epäkohtiin, mutta täytyy meidän kertoa myös hyviä uutisia. Kuten brittiläinen The Independent Sunday -lehti, joka teki jutun siitä, miksi Suomi on kyennyt säilyttämään AAA-luottoluokituksen vahvempana kuin yksikään muu euromaa. Britit kutsuvat sitä Suomen Muumi-ihmeeksi.

Kommentoi »