Tuulilasi

Hyundain uutuuksia Suomen MM-rallissa sekä pikataipaleella että yleisöalueella


Uutena autovalmistajana rallin MM-sarjassa kilpailevalle Hyundaille sallitaan FIA:n sääntöjen mukaan keskellä kautta, kolme moottoriin ja viisi koriin kohdistuvaa ylimääräistä muutosta, eli niin sanottua jokeri-luokitusta.
Kuvat Timo Pyykkö, Hyundai Motor Finland

Hyundai esittelee ensimmäisen korttinsa uusista luokituksista Suomen MM-rallissa. Uudistuneilla autoilla ajavat Thierry Neuville ja Juho Hänninen.

Vajaan vuoden mittaisen kehitystyön jälkeen Hyundain i20 WRC on ylletty useissa ralleissa jo kärkitaisteluun mukaan. Kauden aikana auton jokainen osa-alue on kehittynyt ja autoa on rakennettu yhä nopeammaksi ja luotettavammaksi.

Hänninen sanoo, että Suomen MM-rallissa käyttöön otettavilla jokeri-luokituksilla talli jatkaa auton suorituskyvyn ja luotettavuuden kehittämistä.

"Lisäluokitukset ovat tärkeä osa WRC-auton kehitysprosessia. Koko tiimi on tyytyväinen siihen, mitä olemme lyhyessä ajassa jo saaneet aikaiseksi. Jyväskylässä otamme käyttöön uuden moottorilohkon sekä uudenlaiset etupyöränkotelot. Jousitukseen liittyvä jokeri-luokitus tulee käyttöön Saksan MM-rallissa."

Rallihenkiset i10-mallit ensimmäistä kertaa Jyväskylässä

Hyundai ennakkoesittelee ralliyleisölle Jyväskylässä vasta elokuun lopulla lanseerattavat uudet i10-mallit. Lisäksi Hyundain ja Woikosken yhteisellä promootioalueella on esillä myös maailman ensimmäinen sarjatuotannossa valmistettava vetyauto Hyundai ix35 Fuel Cell.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 29.7.2014