Tuulilasi

Hyundain uusi perhefarkku i30 Wagon kasvoi kokoa – eurooppalaiseen makuunHyundain uusi perhefarkku i30 Wagon kasvoi kokoa – eurooppalaiseen makuun

Hyundain on julkistanut ensimmäiset kuvat uudesta i30 Wagonistaan. Genevessä esiteltävä perhefarkku haastaa mm. Skoda Octavia Combin ja Astra Sports Tourerin.
Teksti Max Lange
Kuvat Hyundai

Hyundai on muotoillut perhefarkun ikkunalinjan hyvinkin kaarevaksi ja pyöreäksi. Siinä on havaittavissa samoja piirteitä kuin tuoreessa E-sarjan farmarissa. Keulaltaan Wagon on yhteneväinen luukkuperän kanssa.

Farkku i30 on kasvanut selkeästi kokoa sekä edeltäjäänsä että hatchbackiin verrattuna. Viisioviseen i30:iin verrattuna pituutta on tullut farkkuun lisää huimat 24,5 cm (nyt 4 585 mm). Kuitenkin akseliväli on sama kuin tavallisessa i30:ssä, joten suurin pituuskasvu on tullut takaylitykseen. Tämä tietenkin lupaa hyvää auton tavaratilaan.

Hyundai onkin loihtinut i30 Wagonin kontin vetämään perusasennossaan peräti 602 litraa, mikä on verrattavissa luokkansa parhaimmistoon. Kun penkit kaataa, kasvaa ruumaan koko 1 650 litraan. Hyundai on lisännyt tavaratilan käytettävyyttä myös monipuolisella pohjaratkaisulla.

Farkku-Hyundaihin tarjotaan samoja moottoreita kuin hatchbackiinkin. Tarjolla ovat mm. 1.0 T-GDi (120 hv), 1.4 T-GDi (140 hv) ja kaksi eri tehoversiota 1,6 dieselistä.

Uusi i30 Wagon on myös hyvin eurooppalainen auto, sillä se on suunniteltu, muotoiltu ja valmistettu Euroopassa. Farkun ajo-ominaisuuksia on Hyundain mukaan hiottu myös Nordschleifella.

I30 Wagon saapuu Suomeen kesän loppupuolella. Virallisen esittelyn ohella 7.3. Hyundai paljastaa Geneven autonäyttelyssä myös viisiovisen i30:n hinnat.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 22.2.2017