Tuulilasi

Hyundain työntekijät lakossa – riita tuotannosta


Hyundai Motorsin työntekijät olivat lakossa kaksi päivää, koska yhtiö päätti kiihdyttää Kona SUV:n tuotantoa Etelä-Korean tehtailla. Kona on tulossa juuri Yhdysvaltain markkinoille.
Kuvat Hyundai

Hyundai päättikin lakon lopettaakseen, ettei se aio ainakaan heti lisätä tuotantoa toiselle tuotantolinjalle tehtaallaan. Työntekijät lakkoilivat, koska he pelkäsivät työpaikkojensa puolesta, jos automaatio lisääntyy tehtaalla.

Los Angelesissa tänään keskiviikkona esiteltävä Kona on Hyundain SUV:ien ykkösmalli myyntiodotusten suhteen. Autoa myydään jo Etelä-Koreassa ja Euroopassa, siitä odotetaan myyntimenestystä myös Yhdysvalloissa.

”Lakko ei vaikuta auton esittelyyn Los Angelesissa, eikä tuotantoomme tehtailla. Jatkamme keskusteluja työntekijöidemme ammattiliiton kanssa toisen tuotantolinjan avaamisesta”, Hyundain edustaja kertoi.

Hyundain oli tarkoitus aloittaa Konan vienti Yhdysvaltoihin 1.12., mutta ammattiliiton mukaan se saattaa viivästyä tuotantokiistan vuoksi.  

Hyundain mukaan ammattiliiton vaatimukset ovat epäoleellisia. Liitto on vaatinut mm. enemmän ikkunoita tehtaalle.

Hyundain maailmanlaajuinen myynti laski vuoden kolmella ensimmäisellä neljänneksellä 6 %. Syynä siihen pidetään juuri SUV:n puuttumista Yhdysvaltain markkinoilta. Myös Kiinan myynti on tökkinyt.

(Lähde: Automotive News) 

Julkaistu: 29.11.2017