Tuulilasi

Hyundain miniautoon i10:een tulossa segmentin kattavinta turvateknologiaa

Hyundai julkistaa syykuussa Frankfurtin autonäyttelyssä kolmannen sukupolven i10-autonsa. Yhtiön mukaan autoon tulee segmentin parhaat turvavarusteet.
Kuvat Hyundai

Autoon tulee tutkaa ja sensoreita käyttävä etutörmäyssuoja estämään törmäyksiä jalankulkijoihin ja muihin autoihin. Mukana on myös peruutuskamera, kaistallapitoavustin sekä kuljettajan vireystilaa valvova järjestelmä, Hyundain mukaan vakiovarusteena.

i10:een tulee myös liitettävyyspalveluja kuten Hyundain Bluelink, jonka avulla auton ovet voi avata ja sulkea älypuhelimella. Lisäksi sen tietoviihdejärjestelmä käy yksiin Android Auton ja Apple Car Playn kanssa, pakettiin kuuluu myös älypuhelimen langaton lataus.

JATO Dynamicsin tilastojen mukaan Hyundai i10:n myynti laski 12 % tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana, sitä myytiin 38 375 kappaletta. Uusi i10 tulee markkinoille samaan aikaan, kun moni muu autonvalmistaja lopettaa pienimpien malliensa valmistuksen kustannuspaineiden vuoksi. Ford lopettaa Ka+:n valmistuksen ja Opel-Vauxhall pienimpien Adam- ja Karl-malliensa tuotannon.

Volkswagen Group ei tosin ole pudottamassa mallistostaan pienimpiä autojaan Upia, Skoda Citigoa tai Seat Miitä. Sen sijaan se pohtii, miten tehdä niistä itselleen kannattavia nollapäästöisiä kaupunkiautoja.

Julkaistu: 14.8.2019
1 kommentti