Tuulilasi

Hyundain Le Fil Rouge -konseptiauto mittaa kuljettajan stressitasoa


Hyundai esittelee Genevessä ensimmäistä kertaa yleisölle täysin uuden Kona electricin, uuden neljännen sukupolven Santa Fen ja Le Fil Rouge -konseptiauton.
Kuvat Hyundai

Le Fil Rouge ja IoT-kojelauta edustavat visionääristä tulevaisuuden liikkumista. Muotoilu on ollut jo pitkään Hyundain suunnittelun keskiössä. Genevessä esiteltävä Hyundain Le Fil Rouge -konseptiauto antaa suuntaa yhtiön muotoilun tulevaisuuden tyylistä ja luo perustan tulevien sarjatuotantomallien muotoilulle. Hyundain suunnittelun kokonaisuuden elementit koostuvat mittasuhteista, arkkitehtuurista, tyylikkyydestä ja teknologiasta. Tällä konseptilla Hyundain tavoitteena on yhdistää muotoilu ja teknologia esteettiseksi ja harmoniseksi kokonaisuudeksi.

Le Fil Rouge -konseptiautossa esitellään myös Hyundain älykäs kojelauta, jossa yhdistyvät modernit teknologiat kuten esineiden internet (IoT) ja edistyksellinen ääniohjaus (AI). Integroimalla auton tekniikka älykotiin on mahdollista esimerkiksi ohjata kodinkoneita äänikomennoilla autosta käsin. Älykäs kojelauta sisältää myös Hyundai Wellness Care -järjestelmän, jonka tavoitteena on minimoida kuljettajan stressitasoa istuimeen ja ohjauspyörään sijoitettuja sensoreita hyödyntäen. Järjestelmä alkaa soittaa rauhoittavaa musiikkia ja himmentää auton sisätilavalaistusta kuljettajan stressitilanteissa.

Nexon ensiesittely Euroopassa

Täysin uusi Hyundai Nexo – Hyundai Motorin toisen sukupolven fuel cell vetyauto – saa Euroopan ensiesittelynsä. Vetykäyttöinen SUV alleviivaa Hyundain intoa vaihtoehtoisiin polttoaineisiin. Nexon vety/sähkömoottori yhdistää päästöttömän liikkumisen, uusinta autonomisen ajamisen teknologiaa ja kuljettajaa avustavat järjestelmät. Uutuus tarjoaa luokkansa parhaan 800 km:n toimintamatkan (NEDC-mittaustavan mukaan).

Kona electric, Santa Fe ja Ioniq

Genevessä ensiesittelyn saavat myös Hyundai Kona electric ja uuden sukupolven Santa Fe. Hyundai esittelee osastollaan Genevessä myös hyvän vastaanoton saaneen sähköisen IONIQ-mallistonsa. Hyundai Motor on maailman ensimmäinen autonvalmistaja, joka tarjoaa yhteen korimalliin kolme vaihtoista sähköistä voimalinjaa: täyssähköauton, hybridin ja ladattavan hybridin. Vuoden 2016 lopulla tapahtuneen malliston ensiesittelyn jälkeen Hyundai Motor on myynyt yli 28 000 IONIQ-mallia Euroopassa. Yhtiö panostaa myös tulevaisuudessa vahvasti tulevaisuuden liikkumiseen.

Lisäksi Hyundain osastolla nähdään GO!-erikoisversiot i10, i20, i30 ja Tuscon-malleista. GO!-malliston inspiraation lähteenä toimivat ensi kesän FIFAn jalkapallon maailmanmestaruuskisat, joita Hyundai Motor tukee virallisena yhteistyökumppanina. Myös urheilulliset Hyundai i30 N ja i30 Fastback -mallit ovat osastolla esillä.

Julkaistu: 6.3.2018