Tuulilasi

Hyundain ja Kian myynti sukelsi


Korealaisen Hyundain ja sen tytäryhtiön Kian vuoden 2017 myynti sukelsi 7 % edellisvuoden lukemista. Suurimmat ongelmat olivat SUV:ien vähäisyys Yhdysvaltain markkinoilla sekä Korean diplomaattinen kireys Kiinan kanssa.
Kuvat Hyundai

Tilanne on kuitenkin yhtiön mukaan paranemassa ja se asettikin vuoden 2018 tavoitteekseen 4 % kasvun myynnissä. Tavoite on 7,55 miljoonaa myytyä autoa, kun 2017 Hyundai/Kia myi 7,25 miljoonaa autoa.

“Markkinatilanne jatkuu edelleen melko hankalana USA:n ja Kiinan epävarmuuden vuoksi. Maailman talouden kasvu jatkuu sekin melko hitaana ja isoissa maissa harjoitetaan kauppaprotektionismia”, Hyundai Motor tiedotti.

Korealaisen Investment & Securitiesin analyytikon Kim Jin-woon mukaan Hyundai Motorin tilanne jatkuu kireänä.

”Myyntitavoite on aika paljon alhaisempi kuin odotimme. Se on hyvin konservatiivinen tavoite, joka peilaa yhtiön ongelmia; hidasta tilanteen paranemista Kiinan suuntaan sekä edelleen ongelmallista tilannetta Yhdysvalloissa.”

Hyundai Motorin suunnitelmissa on tuoda sekä Kiinan että Yhdysvaltain markkinoille lisää SUV-malleja. Analyytikoiden mukaan esimerkiksi uudistettu Santa Fe SUV saattaa kuitenkin tulla markkinoille liian myöhään vaikuttaakseen merkittävästi tämän vuoden myyntilukuihin.

Julkaistu: 2.1.2018