Tuulilasi

Hyundain avolava-auto tulossa tuotantoon


Hyundai jatkaa edelleen pienen avolava-autonsa kehitystyötä. Se on tarkoitus tuoda markkinoille vuonna 2021 Toyota HiLuxin ja Ford Rangerin kilpailijaksi.
Kuvat Hyundai

Hyundain Australian johtaja Bill Thomas kertoi Detroitin autonäyttelyssä toimittajille, ettei auton tuotantoon tulo ole vielä täysin varmaa.

”Yläkerrasta on suhtauduttu asiaan hyvin positiivisesti. Mutta ihan 100-prosenttisen varmaa ei vielä ole, että se tulee tuotantoon. Olemme nyt tietyssä kehitysvaiheessa ja ne, jotka tulevat näyttämään vihreää tai punaista valoa tälle, ovat suhtautuneet autoon hyvin positiivisesti”, Thomas kertoo.

Car Advicen tietojen mukaan auton tuotantoon pääsemisestä ei ole epäilystä. Pick upia varten on tehtävä kokonaan oma alusta, millaista Hyundailla ei vielä ole. Yhtiö ei halua jakaa alustaa kenenkään muun valmistajan kanssa kuten muutamat muut ovat tehneet, joten edessä on valtava investointi.

Hyundai esitteli jo 2015 konseptimallin Santa Cruzin, mutta sivuston tietojen mukaan autosta olisi tulossa hiukan erilainen.

Auto tultaneen esittelemään 2020 ja tuotantoon se tulisi viimeistään seuraavana vuonna.

Julkaistu: 16.1.2018