Tuulilasi

Hyundailta tulossa hurja 250-hevosvoimainen i20 – geenit ralliautostaHyundailta tulossa hurja 250-hevosvoimainen i20 – geenit ralliautosta

Hyundai i20 on merkin ensimmäinen malli, joka brändätään urheilulliseksi N-malliksi.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Hyundai

Hyundai julkisti vajaa vuosi sitten uuden N-brändin, joka on Hyundain urheilullisten automallien tunnus. Korealaismerkin rallimenestystä rakennetaan myös saman nimen alle.

Siksi onkin ymmärrettävää, että urheilullinen i20 perii paljon geenejä rallimaailmasta. Hyundain moottoripuolen pomo Jürgen Grimm paljasti Pariisin autonäyttelyn yhteydessä Motoring-lehdelle, että N-brändi tulossa, ja ensimmäinen auto on uusittu i20.

Moottorina pikkusportissa olisi 1,6-litrainen ahdettu bensiinimoottori, joka tuottaisi noin 250 hevosvoimaa. Kilpailijoita mallille olisivat esim. VW Polo R ja Ford Fiesta ST. Ulkoisesti tuleva i20 N saa tietenkin lukuisia piirteitä WRC i20:stä.

Alustaa ja ajo-ominaisuuksia aiotaan muokata vastaamaan kohentunutta suorituskykyä. Vielä ei ole varmaa, tuleeko malli viisi- vai kolmiovisena.

Grimm mainitsee myös, että sisarmerkki Kian seuraava Rio voisi myös saada vastaavanlaisen sporttiversion. Merkin uutta moottoriperhettä voidaan hyödyntää lukuisissa eri malleissa.

Jäämme odottamaan vesi kielellä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 7.10.2014