Tuulilasi

Hyundailta täyssähköinen SUV Eurooppaan jo kesällä


Hyundai Motor on julkistanut ensimmäisen kuvan uudesta täyssähköisestä SUV-mallistaan, joka paljastetaan helmikuun 27. päivä. Täysin uusi Kona electric vahvistaa entisestään Hyundain asemaa ekoautosegmentissä.
Kuvat Hyundai

Hyundai Motor on ensimmäinen autonvalmistaja Euroopassa, joka ottaa kompaktin täyssähkö-SUV:n sarjatuotantoon. Uutuus on tulossa Euroopan markkinoille kesällä 2018.

Täysin uusi Kona electric tulee markkinoille kahdella vaihtoehtoisella tehoversiolla ja markkinoiden suorituskykyisimmällä sähkömoottorilla, joka lupaa lähes 470 kilometrin toimintamatkan (WLTP-mittaustavan mukaan*). Autossa on paljon mukavuus- ja liitettävyyspalveluita sekä aktiivisista turvallisuus- ja kuljettajaa avustavia järjestelmiä.

Tuomalla uuden Kona electricin markkinoille Hyundai yhdistää kaksi kiinnostavaa trendiä: taloudellisen liikkumisen ja SUV-maailman. Hyundai Motor on ekoautoilun edelläkävijä, jonka mallistoon kuuluvat mm. ensimmäinen sarjatuotettu Fuel Cell -vetyauto ix35 ja sen uusi seuraaja Nexo. Hyundai tarjoaa sähköisessä IONIQ-perheessä myös ensimmäisenä autonvalmistajana yhteen korimalliin kolme vaihtoista sähköistä voimalinjaa: täyssähköauton, hybridin ja ladattavan hybridin. IONIQ electric on juuri voittanut arvostetun ADACin Eco testin 2017.

Julkaistu: 7.2.2018