Tuulilasi

Hyundailta mullistava avustinuutuus - sai ylistävän arvion

Hyundailta mullistava avustinuutuus - sai ylistävän arvion
Hyundain vetyauto Nexo sisältää paljon huipputeknologiaa. Autossa on ihan normaalit sivupeilit, mutta lisäksi siinä on kuolleen kulman näyttömonitori BWM (Blindspot View Monitor). Car Magazine halusi testata, toimiiko se.

Vastaavia järjestelmiä on jo muissakin autoissa, mutta Hyundain on edistyksellisin. Se on niin hyvä, että Car Magazine uskoo järjestelmän tulevan ajallaan myös muihin kuin vetyautoihin. Lisäksi se saattaa pelastaa paljon ihmishenkiä.

Tavalliset kuolleen kulman avustimet käyttävät sensoreita tai kameroita tunnistamaan autot sivuilla ja takana. Jos se havaitsee auton vaarallisella etäisyydellä, se varoittaa kuljettajaa. Hyundain järjestelmä näyttää molemmat sivut kuljettajan edessä olevalla näytöllä. Sivupeilien alaosassa on laajakulmakamerat, jotka toimivat samalla myös 360 asteen parkkiavustimena.

Audin e-Tron Quattrossa ei ole lainkaan peilejä, sekin käyttää monitorinäyttöjä. Hyundain järjestelmä kuitenkin kytkeytyy päälle vain, kun kuljettaja käyttää suuntavilkkuja. Kun vilkuttaa vasemmalle, se näyttää vasemman sivustan, oikealla samoin.

Car Magazinen testaajan mukaan systeemi tuntui alkuun oudolta, koska näyttö muuttuu yhtäkkiä täysin, kun vilkun laittaa päälle. Muutaman käyttökerran jälkeen asiaan tottuu, siitä tulee erittäin luonnollista.

Lehden mukaan järjestelmä toimii niin mainiosti, että on suoranainen ihme, jos se ei ole kohta muissakin Hyundain autoissa kuin Nexossa, jollaisen todella harva hankkii. Se on todellinen ruuhkaisten moottoriteiden hitti.

Julkaistu: 14.8.2019
2 kommenttia