Tuulilasi

Hyundailta lisää kuvia uudesta Santa Festä – myös sisätiloista


Hyundai on valmistellut pitkään vuoden 2019 Santa Fetä. Nyt yhtiö julkaisi autosta kaksi uutta kuvaa, yhden ulkoa, toisen ohjaamosta.
Kuvat Hyundai

Auto on aika muskulaarisen oloinen, jotenkin miehekäs. Keulaa hallitsee äärimmäisen roteva etusäleikkö. Sumuvalot ja vilkut on sijoitettu viisikulmion muotoon ajovalojen alle. Takapäätä ei kuvissa näy, joten se jää vielä arvailujen varaan. Todennäköisesti siellä on yhtä ohuet valot kuin etupäässäkin. Näin oli ainakin Hyundain aiemmin julkaisemissa luonnoskuvissa.

Ohjaamo on mennyt pykälän verran enemmän luksusluokkaa kohti. Tosin keskusnäyttö on ehkä nykystandardeilla hitusen vaatimattoman kokoinen.  Tietoviihdejärjestelmä on sijoitettu mukavan ylös kojelaudalle.

Ohjaamo vaikuttaa hyvinkin laadukkaalta kokonaisuudessaan, mutta ruskea nahkasisustus saattaa jakaa mielipiteitä.

Hyundai ei ole kertonut autosta mitenkään valtavasti tietoja. Kaikki mitä toistaiseksi tiedetään, on se, mitä tulee malliin, joka menee Etelä-Korean markkinoille. Autoon tulee 2,0- ja 2,2-litraiset nelisylinteriset turbodieselmoottorit sekä myös nelisylinterinen 2,0-litrainen bensiinimoottori. Kaikkiin tulee kaveriksi 8-portainen automaattivaihteisto.

Muille markkina-alueille, etenkin Yhdysvaltoihin tullee myös voimakkaampia voimanlähteitä tarjolle.

Julkaistu: 6.2.2018