Tuulilasi

Hyundai valmistelee uutta vetyautoa markkinoille – saapuu jo 2017

Hyundai valmistelee uutta vetyautoa markkinoille – saapuu jo 2017
Hyundain Iso-Britannian maahantuoja on kertonut Autocarille, että Hyundai nykyisen vety ix35 Fuel Cellin jatkaja saapuu Eurooppaan jo ensi vuonna.

Vielä ei tiedetä, mihin malliin Hyundain uusi vetyauto perustuu, joskin sen voisi edellen kuvitella perustuvan katumaasturiin. Sen verran kuitenkin tiedetään, että uutta vetyautoa aiotaan valmistaa neljän vuoden ajan, ja tuotantomäärien toivotaan asettuvan 10 000–15 000 autoon.

Nykyistä katumaasturipohjaista ix35 Fuel Celliä liikkuu vuoteen 2017 mennessä teillä noin tuhat kappaletta. Suurin osa niistä tosin on vetyinfrastruktuuriin liittyvien yritysten omistamia, kuten Suomessa Woikosken Hyundai ix35 Fuel Cell. Seuraavan sukupolven vetyauto on tarkoitettu aiempaa enemmän kuluttajille yritysten sijaan.

Ix35:n korvaaja on jo Hyundain kuudennen sukupolven vetyautomalli, mutta vasta toinen, joka on kaupallisesti saatavilla, kertoo Autocar.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 22.3.2016
Kommentoi »