Tuulilasi

Hyundai vaikeuksissa Kiinan ja USA:n markkinoilla

1


Hyundai vaikeuksissa Kiinan ja USA:n markkinoilla

Hyundai Motorin vuosikolmanneksen tulos oli oletettua parempi, vaikka ei vieläkään voitollinen. Hyundai ei ole pystynyt tekemään yhdelläkään vuosineljänneksellä parempaa tulosta kuin edellisvuonna sitten 2014.
Kuvat Hyundai

Syynä kehnoon tulokseen pidetään sitä, että Hyundai ei ole pystynyt vastaamaan Yhdysvaltain markkinoiden jatkuvasti kasvamaan SUV-autojen kysyntään.

Vaikka Hyundain on tarkoitus viedä enemmän SUV:eja Yhdysvaltain ja Kiinan markkinoille, analyytikoiden mukaan Hyundai ja sen partneri Kia eivät tule pääsemään myyntitavoitteisiinsa tänä vuonna.

Hyundai ja Kia kertoivat tänään tehneensä kolmannella vuosineljänneksellä voittoa 852 miljardia euroa, mikä on noin 150 miljardia vähemmän kuin vuosi sitten. Silti Hyundain osake nousi pörssissä 7 %.

”Markkinat huojentuivat, kun yhtiön tulos ei ollut niin huono kuin odotettiin. USA:n ja Kiinan markkinat ovat kaikkein tärkeimmät, mutta emme näe, että näillä markkinoilla Hyundain myynti nousisi merkittävästi lähiaikoina”, kertoo LS Asset Managementin sijoitusjohtaja Kim Sung-soo.

Vuoden alusta Hyundain myynti Kiinassa on pudonnut 30 %. Yhtiö aikookin tehdä Kiinan markkinoille seitsemän SUV:ta nykyisen neljän sijaan vuoteen 2020 mennessä.

Yhdysvalloissa lasku oli 13 %, mutta sinnekin Hyundai on viemässä uusia SUV:eja kuten Konan ja Santa Fen.

(Lähde: Reuters)

Julkaistu: 26.10.2017