Tuulilasi

Hyundai tuo Geneveen uuden polttokennoauton – uskoo edelleen vahvasti vetyautoiluun


Hyundai on esittelemässä Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa uuden polttokennoautonsa, joka perustuu aivan omalle pohjarakenteellensa.
Teksti Max Lange
Kuvat Woikoski Oy

Hyundain korealainen varapääjohtaja Seung Ho Hwang vahvisti tiedon medialle CES-messujen yhteydessä. Uusi polttokennoauto ei perustu edeltävän ix35 Fuel Cell -auton tapaan mihinkään jo olemassa olevaan malliin, vaan se perustuu täysin uudelle rakenteelle. Kyseessä on jonkinlainen katumaasturi.

Nykyiseen ix35-vetyautoon verrattuna uutuus tulee olemaan huomattavasti kevyempi, edullisempi ja toimintamatkaltaan pidempi. Nykyisen ix35 Fuel Cellin hinta Suomessa on ollut huimat 71 579 euroa. Suomeen on rekisteröity vain yksi ix35 Fuel Cell, joka on vetytankkausasemia rakentavan Woikosken nimissä.

Hyundain nykyisellä vetyautolla päästään reilut 500 kilometriä yhdellä tankkauksella, ja tähän Hyundai lupailee noin 30 prosentin parannusta. Lisäksi auton materiaalikustannuksia on pyritty laskemaan edeltäjästä.

Uudelle vetyauton kilpailijoita ovat Toyota Mirai ja Honda Clarity, joita kumpaakaan ei toistaiseksi myydä Suomessa.

Viimeaikaisen sähköautobuumin myötä vetyautot ovat jääneet teknologiakisassa hieman taka-alalle. Autoexpressille puhunut Tae Won Lim Hyundailta sanoi, että korealaismerkki uskoo vahvasti edelleen vetyteknologiaan, koska se on Hyundaille olennainen osa sen teknologiaosaamista.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 5.1.2017