Tuulilasi

Hyundai Tucson esiteltiin – muhkeat muodot


Tuulilasi oli paikalla Berliinissä, jossa esiteltiin eilen uutta Hyundai Tucsonia valikoidulle journalistiryhmälle.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat Hyundai

Nykyisen ix35-mallin korvaava Tucson oli esillä ns. staattisesti, eli ajamaan ei vielä päästy. Valmistaja kertoi kuitenkin autosta jo monia yksityiskohtia.

Tucson on huomattavasti edeltäjäänsä modernimmin muotoiltu. Voimakas hartialinja ja massiivinen keula antavat autolle muhkeutta. Malli on ix35:een verrattuna hieman pidempi ja leveämpi, mutta matalampi. Pituutta Tucsonilla on 4 475 mm, leveyttä 1 850 mm ja akseliväli on 2 670 mm.

Valmistajan mukaan Tucson on rakennettu kokonaan uudelle pohjarakenteelle. Viisipaikkaisessa autossa luvataan olevan hyvät sisätilat, ja tavaratilaa on 513 litraa takaistuimen ollessa normaalisti istuinkäytössä.

Varusteisiin kuuluvat mm. automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, kaistavahti, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä sekä nopeusrajoituksen tunnistustoiminto.

Moottoreiksi Tucsoniin on valittavissa 135- ja 176-hevosvoimaiset bensakoneet sekä 115-, 136- ja 184-hevosvoimaiset dieselit.

Auto saapuu Suomeen syksyllä.   

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin. 

Julkaistu: 18.2.2015