Tuulilasi

Hyundai tekee auton käyttöohjeista oikeasti digitaalisen – hyödyntää laajennettua todellisuutta



Hyundai tekee auton käyttöohjeista oikeasti digitaalisen – hyödyntää laajennettua todellisuutta

Hyundai aikoo olla ensimmäinen mainstream-automerkki, joka ottaa käyttöön autoihinsa 2D/3D-käyttöohjeet, joita ohjataan älypuhelimella tai tabletilla.
Teksti Max Lange
Kuvat Hyundai

Hyundain Virtual Guide -applikaatio muokkaa auton käyttöohjeita moderniin suuntaan. Nykypäivän ihmiset selvittävät arkisia ongelmia internetin ja erityisesti mobiililaitteiden avulla. Hyundai on tarttunut tähän, ja tarjoaa vastauksia juuri mobiilisti applikaationsa avulla esimerkiksi huolloista, korjauksista ja auton ominaisuuksista.

Hyundai Virtual Guide on saatavilla sekä Androidille että iPhonelle, ja se toimii aluksi vain vuosimallin 2015 Hyundai Sonatassa. Valitettavasti kyseinen automalli on tarjolla vain Yhdysvaltojen markkinoilla. Sovellus tulee tarjolle myöhemmin myös Hyundain muihin malleihin.

Hyundai selvitti kyselyn perusteella toimintoja, joita ihmiset haluasivat sovellukseen. Kyselyn tuloksena applikaatiosta löytyy nyt 82 ohjevideota, kuusi 3D-kuvaa auton eri kohdista ja yli 50 tietopohjaista ohjetta. Hyundai kertoo, että Virtual Guide –applikaation on tarkoitus opettaa ja tutustuttaa Hyundai-omistajia autoihinsa ja niiden toimintoihin.

Applikaatio osaa esimerkiksi hyödyntää älypuhelimen kameraa ja 2D/3D-sijaintitietoja. Osoittamalla puhelimella jotain auton osaa, sovellus kertoo reaaliaikaisesti tietoja kyseistä ominaisuudesta tai osasta. Tätä kutsutaan laajennetuksi todellisuudeksi (augmented reality).

Kohteita voivat olla esimerkiksi ilmansuodatin, mukautuva vakionopeudensäädin, Bluetooth-yhteyden luominen, varoitusvalot, auton kello, moottoriöljyn tila, jarrunesteet tai sulakelaatikko.

Sovellus tulee tarjolle Yhdysvalloissa vielä vuoden 2015 loppupuolella.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 12.11.2015