Tuulilasi

Hyundai satsaa vahvasti SUV:eihin Euroopan markkinoilla


Hyundai aikoo tuplata SUV-mallistonsa määrän Euroopan markkinoilla vuoteen 2019 mennessä. Crossoverien mallistoa tullaan Hyundain mukaan laajentamaan tämän jälkeenkin seuraavan kahden vuoden aikana.

Hyundai haluaa kiivaasti ohittaa Toyotan ja Nissanin Euroopan markkinoilla. Aasialaismerkkien kilpailutilanteesta uutisoimme jo aiemmin tänään.

Seuraavaksi Hyundai tuo keskikokoisen Kona-SUV:n Euroopan markkinoille. Se tulee myyntiin vuoden lopulla. Sen jälkeen tulossa on vielä pienempi crossover, joka julkistetaan 2019. Sitä puolestaan seuraa lippulaivaksi suunniteltu iso SUV, joka on suurempi kuin esimerkiksi nykyinen Grand Santa Fe.

SUV:ien osuus Hyundain Euroopan kokonaismyynnistä on 35 %. Asiakastutkimusten mukaan kuluttajat haluavat ostaa SUV-autoja yhä kiihtyvällä tahdilla.

”Laaja valikoima SUV:eja on elinehto markkinoilla tällä hetkellä, jos Euroopassa haluaa kasvaa. Hyundai on kasvattanut myyntiään hitaasti siksi, ettei sen mallistossa ole kuin kaksi SUV:tä”, sanoo JATO:n analyytikko Felipe Munoz.

Konasta odotetaan isoa myyntimenestystä.

”Ennustamme, että sitä tullaan myymään ensimmäisinä vuosina yli 60 000 kappaletta”, arvioi IHS Markitin analyytikko Ian Fletcher.

”Siitä ei siis tule tämän segmentin myydyintä autoa, mutta oletettu myyntilukema on selkeästi isompi kuin Konan korvaaman nykyisen ix20 minivanin, jota myyttin viime vuonna Euroopassa 33 000 kappaletta.”

Julkaistu: 16.8.2017