Tuulilasi

Hyundai odottaa uudistuvalta mallilta suuria – "Volkkarin valot ja Audin perä"


Hyundai on julkistanut ensimmäiset viralliset kuvat uuden sukupolven i20-mallista. Auton varsinainen ensiesittely tapahtuu syksyllä Pariisin autonäyttelyssä.
Kuvat Hyundai

Ensimmäisen sukupolven i20:n menestys on tehnyt autosta yhden yhtiön myydyimmistä malleista Euroopassa.

Uudistuksella Hyundai pyrkii jatkamaan esilläoloaan eurooppalaisessa B-segmentissä, jossa se on myynyt lähes miljoona autoa vuodesta 2002 lähtien.

Uuden mallin päätavoite on laajentaa asiakaskuntaa, kehittää edelleen merkin tunnettuutta, sekä vahvistaa Hyundain asemaa todellisena eurooppalaisena autonvalmistajana.

Uuden sukupolven i20 on suunniteltu ja valmistettu Euroopassa, ja sillä pyritään vastaamaan eurooppalaisten kuluttajien tarpeisiin.

Täysin uudelle pohjalevylle perustuva i20 omaa 2570 mm:n akselivälin – 45 mm pidempi kuin edeltäjänsä. Ratkaisu tuottaa valmistajan mukaan eurooppalaisille asiakkaille yhden tilavimmista matkustamoista segmentissään.

Muotoilua Hyundain kuvailee "kauniiksi, käytännölliseksi ja tilat huomioivaksi", ja siihen mahtuu korealaisten mukaan matkustamaan viisi aikuista. Tavaratilan todetaan olevan segmentin kärkeä: 326 litraa takaistuimet pystyasennossa.

Hyundain Fluidic Sculpture 2.0 muotoilufilosofiasta vaikutteensa saanut auton yleisilme suunniteltiin Hyundain muotoilu ja suunnittelukeskuksessa Saksan Rüsselsheimissa.

Uuden sukupolven i20:n maailman ensi-ilta on Pariisin autonäyttelyssä lokakuun alussa. Tarkemmat malli- ja moottoritiedot julkaistaan lähempänä auton lanseerausajankohtaa.

Kuvia katsellessa Tuulilasin toimituksessa kuului spontaani lausahdus: "Volkkarin valot ja Audin perä".  Oletko samaa mieltä?

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 11.8.2014