Tuulilasi

Hyundai loi sähköisen rantakirpun ja vesijetin yhdistelmän

Hyundai loi sähköisen rantakirpun ja vesijetin yhdistelmän
Autonvalmistajat ovat esitelleet aika paljon sähköisiä kulkupelejä tämän vuoden Geneven autonäyttelyssä. Osa niistä on menossa tuotantoon, osan on tarkoituskin jäädä ikuisesti vain konsepteiksi.
Kuvat

Hyvin todennäköisesti Hyundain sähköinen rantakirppu, joka muuntautuu myös vesijetiksi, lienee jälkimmäistä kategoriaa. Mutta se ei poista sitä faktaa, että se on aika makea.

Hyundai Kite concept car on kaksipaikkainen sähköinen rantakirppu. Vedessä se on vesijettinä vain yksipaikkainen. Projekti on tehty yhteistyönä Hyundain Euroopan suunnittelukeskuksen ja IED:n eli Instituto Europeo di Designin kanssa.

”Hyundai Kite on oveton, ikkunaton ja katoton kulkuväline, jolla voi ajaa sekä maalla että vedessä.  Monokokkirungolla on pituutta 3,754 metriä ja leveyttä 1,455 metriä. Suunnittelijat pyrkivät tekemään hauskan auton, jossa sisä- ja ulkopuolen rajoja on poistettu. Ideana oli löytää vapaus liikkua kaduilla, hiekkarannalla tai vedessä”, Hyundai tiedotti.

“Niin maalla kuin vedessäkin Kite kulkee sähkövoimalla. Siinä on neljä harjatonta moottoria sijoitettuna renkaiden sisälle, lisäksi vesiturbiini kuljettaa Kiteä vedessä. Omistaja voi olla yhteydessä Kiteen mobiiliapplikaation avulla, joka ohjaa kaikkia sen toimintoja.”

Hyundai ei maininnut mitään tuotantoversosta, eikä sellainen kovin todennäköistä olekaan.

Julkaistu: 9.3.2018
Kommentoi »