Tuulilasi

Hyundai lisää Tucsoniin uuden sporttiversion


Hyundai suunnitteli 2016 kokonaan uusiksi kompaktin Tucson crossoverin. Nyt Hyundai kertoo, että Tucsonin valikoimiin on tulossa aikaisempaa voimakkaampi moottoriversio.
Kuvat Hyundai

Tucson Sportiin tulee uusi 2,4-litrainen vapaasti hengittävä nelisylinterinen moottori, josta lohkeaa 181 hevosvoimaa ja vääntöä 237 Nm. Nykyvalikoiman vahvimmat myllyt ovat 2,0-litrainen nelisylinterinen, jossa on 164 hevosvoimaa ja vääntöä 204 Nm sekä 1,6-litrainen turbo 175 hepalla ja 264 Nm väännöllä.

Sportiin tulee myös vakiona neliveto. Siitä löytyy myös kuolleen kulman avustin, risteävän liikenteen varoitin, kaksivyöhykkeinen automaatti-ilmastointi ja avaimeton ovien avaus- ja sulkutoiminto.

Lisätäkseen sporttisuutta Hyundai on tehnyt ohjauspyörästä ja vaihdekepistä nahkaisen. Pakoputkeen on laitettu kromia ja uudet vanteet ovat 19-tuumaiset.

Jostain syystä Hyundai ei kuitenkaan tuo Tucson Sportiin parannettua jousitusta, mikä tekisi siitä vielä paljon urheilullisemman. Mutta näilläkin viilauksilla Tucson Sportista tulee perusmalleja parempi yleisauto.  

Julkaistu: 22.3.2018