Tuulilasi

Hyundai Kona Electric rantautui Eurooppaan


Ensimmäinen laivalasti Hyundai Kona Electric -sähköautoja on rantautunut Norjaan. Norja on ensimmäinen maa, mihin autoja toimitetaan Etelä-Korean ulkopuolelle.
Kuvat Hyundai

Melko edullisesta pitkän ajosäteen tarjoavasta autosta on jo nyt Hyundain mukaan 20 000 varausta.

”Ei ole ihme, eikä yllätys, että Kona Electric herättää niin paljon mielenkiintoa. Tämä on ensimmäinen sähköauto, jonka hintalappu ei ole valtavan iso, vaikka autossa on sekä pitkä ajosäde, todella paljon aktiivisia turvavarusteita ja täydellinen multimediapaketti”, sanoo Hyundai Motor Norjan tuotepäällikkö Øyvind Lillestrøm Knudsen.

Noin 100 asiakasta saa pian autonsa Norjassa, kun ensimmäinen lasti saapui Drammenin satamaan. Hyundain mukaan satoja autoja lisää on tulossa elokuun aikana.

Kona Electricin perusmallissa on 39,2 kWh akusto, sen ajosäde on noin 300 kilometriä yhdellä latauksella. Nyt tarjolla on myös 64 kWh akusto, jolla voi ajaa yhdellä latauksella jo 470 kilometriä.

Norjassa jälkimmäisen version hinnat alkavat noin 35 000 eurosta, mikä tekee siitä sähköautomarkkinoilla houkuttelevan, edullisen vaihtoehdon. Muiden markkina-alueiden hintoja ei ole vahvistettu, eikä myöskään toimituksien ajankohtia.

Julkaistu: 9.8.2018