Tuulilasi

Hyundai julkaisi tiiserikuvan uuden sukupolven Santa Festä


Uudelleen suunniteltu Hyundai Santa Fe 2019 esitellään Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa. Hyundai julkisti kuitenkin jo tiiserikuvan uudesta autosta.
Kuvat Hyundai

Kuvata näkyy hyvin auton muotoilu, siitä voi myös havaita, että etuvalot ovat ohuemmat ja takavalot suunniteltu kokonaan uusiksi.  Akseliväli näyttäisi olevan hiukan edeltäjäänsä pidempi, mikä tekee autosta sporttisemman näköisen.

Edellisen sukupolven Santa Fe on vuodelta 2013, mutta se sai pienen kasvojenkohotuksen 2017. Kovin kilpaillussa kolmen penkkirivin crossoverien segmentissä paikalleen jämähtäminen ei ole hyvä asia.

Nykymallissa on 290 hevosvoimaa 3,3-litraisessa V6 moottorissa. Automaattilaatikossa on kuusi pykälää. Moottori pysynee Motortrendin arvion mukaan samana, mutta vaihteistosta tulee kahdeksanpykäläinen.

Hyundain mukaan tähän neljännen sukupolven Santa Fehen tulee paljon uutta turvallisuustekniikkaa sekä ajoavustimia. Yksi uutuus on se, että jos kuljettaja peruuttaa, eikä huomaa takana olevaa estettä, auto jarruttaa automaattisesti itse. Tätä ominaisuutta ei vielä monella autonvalmistajalla ole.

Hyundai ei ole vielä kertonut, koska uusi Santa Fe tulee myyntiin, mutta todennäköinen ajankohta on tämän vuoden lopulla.   

Julkaistu: 27.1.2018