Tuulilasi

Hyundai ja Genesis hamuavat suunnittelun ykkösiksiHyundai ja Genesis hamuavat suunnittelun ykkösiksi

Hyundai on kertonut suunnitelmistaan puolittaa tuotesuunnittelusyklinsä sekä oman merkin että luksusbrändinsä Genesiksen osalta.
Kuvat Genesis Press

Automotive Newsin mukaan tällä pyritään pitämään tuotteet tuoreina ja vastaamaan nopeasti kuluttajien muuttuviin toiveisiin. Trendit vaihtelevat nykyisin kovin nopeasti. Hyundai haluaa olla myös valmis uusien tulokkaiden kuten Teslan ja Waymon asettamiin haasteisiin.

”Haluamme puolittaa matkan suunnittelusta tuotantoon kolmen vuoden sijaan 1,5 vuoteen. Sen mahdollistaa uusi suunnittelustudiomme Hyundain Namyangin tehtailla”, kertoo Hyundain ja Genesiksen varatoimitusjohtaja Luc Donckerwolke.

Uudella studiolla työskennellään 65 eri projektin parissa, niistä 25:ta pystytään tekemään samaan aikaan. Vaikka yhteistyötä tehdään, suunnittelijat toimivat Hyundain ja Genesiksen osalta omissa ryhmissään, etteivät ne vaikuttaisi liikaa toistensa työskentelyyn.

”Pyrimme nousemaan alan johtavaksi tekijäksi suunnittelupuolella”, kertoo suunnittelujohtaja Lee Sang Yup.

Ensimmäiset uuden suunnittelupajan mallit ovat Hyundain mukaan Hyundai Kona sekä Genesis G70 sedan. Ne on tarkoitus esitellä vielä tänä vuonna. Uudelleensuunniteltu Genesis G80 on tulossa markkinoille ennen vuotta 2020. 

Julkaistu: 13.8.2017