Tuulilasi

Hyundai IONIQ taipuu moneksi – samaan koriin tarjolla täyssähkö-, pistokehybridi- ja hybridiversiot


Euroopassa maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä esiteltävä Hyundai IONIQ on korealaismerkin vastaus ekoautojen markkinoille.
Kuvat Hyundai

Hyundai IONIQ tulee olemaan saatavilla kolmella eri sähköisellä voimalinjalla, eli täyssähköautona, pistokehybridinä sekä bensiini- ja sähkömoottorilla varustetulla hybridiversiona. Auto on ensimmäinen malli, jonka asiakas voi valita itselleen kolmen sähköisen moottorityypin väliltä.

Auto perustuu täysin uudelle perusrakenteelle, joka on valmistettu nimenomaan auton useita eri käyttövoimalähteitä ajatellen. IONIQ-mallin täyssähkö (EV) versiossa voimanlähteenä on suuren kapasiteetin omaava huipputehokas litium-ioniakku.

Lataushybridi (PHEV) yhdistää polttoainetaloudellisuuden sekä ladattavalla akkuvirralla saatavan sähkönenergian laajaksi toimintasäteeksi sekä pienemmiksi päästöiksi. Hybridimallin (HEV) polttomoottori ja sähkömoottori toimivat rinnakkain. Liike-energiaa varastoidaan auton akkuun, jolloin sähkömoottorin käyttöä voidaan lisätä.

Nyt julkaistun teaserikuvan ja aiempien salakuvien perusteella IONIQ:sta tulee hieman Toyota Priuksen kaltainen ekologinen malli muun Hyundain malliston oheen. Korealaismerkki kehuu, että auton ajettavuus on kohdillaan, vaikka kyse on ekoautosta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 9.12.2015