Tuulilasi

Hyundai IONIQ hybrid sai todella kilpailukykyiset hinnat – useita tonneja Priusta vähemmän


Hyundain uusi hybridi IONIQ on saanut hinnat Suomessa. Auton hinnat on saatu erittäin kilpailukykyisiksi, jos sitä verrataan Toyota Priukseen.
Teksti Max Lange
Kuvat Hyundai

IONIQ:n hinnat starttaavat Comfort-varustetasolla 27 990 eurosta. Kalliimman Style-varustetason hinta alkaa puolestaan 31 990 eurosta. Kaikki IONIQ:t ovat luonnostaan automaattivaihteisia.

Jos Hyundain hintoja verrataan markkinoiden tunnetuimpaan hybridiin eli Toyota Priukseen, on Hyundailla asiat erinomaisesti. Priuksen hinnat starttaavat 34 981 eurosta, eli hintaeroa autojen välillä peräti noin 7 000 euroa.

Prius on toki vuosien varrella osoittanut, että Toyotan hybriditekniikka on todella luotettavaa. Hyundaista ei ole vielä olemassa kokemuksia, mutta IONIQ:iin on tarjolla viiden vuoden takuu ilman kilometrirajaa. Akkujen takuu on joko 200 000 km tai 8 vuotta.

IONIQ:n pahin kilpailija tuleekin ehkä samasta konsernista. Kialta on äskettäin tullut markkinoille Niro, joka jakaa saman perustekniikan IONIQ:n kanssa. Niron hinnat alkavat myös samasta 27 990 eurosta. Niron etuna IONIQ:iin nähden on myös tällä hetkellä haluttavampi Crossover-kori verrattuna Hyundain viistoperään.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 23.9.2016