Tuulilasi

Hyundai Ioniq electric ei riitä – korealaismerkki kehittää uutta sähköautojen pohjarakennetta


Reutersille puhunut Hyundain edustaja on kertonut, että Hyundai kehittää uutta sähköautoille tarkoitettua pohjarakennetta, koska on pakko.
Teksti Max Lange
Kuvat Hyundai

Hyundain edustajan mukaan heidän on pakko kehittää erillinen, pelkästään täyssähköautoille tarkoitettu pohjarakenne, koska muutoin he eivät voi kilpailla Teslaa, VW:ia ja Mercedesiä vastaan sähköautojen toimintamatkassa.

Hyundai suunnittelee myös, että akut sijoitetaan auton lattian alle Teslan tapaan. Näin saavutetaan suurin mahdollinen akuston kapasiteetti ilman, että auton tilat kärsisivät tuntuvasti. Uuden pohjarakenteen kehittäminen on todella kallista, ja Hyundain mukaan alussa vaaditaan todella suuret investoinnit. Ne ovat kuitenkin pakolliset, jotta firma on kilpailukykyinen myös tulevaisuudessa.

Reutersin mukaan Hyundai julkistaa ensi vuonna uuden täyssähköisen katumaasturin, joka perustuu vielä nykyisen Ioniqin tekniikkaan. Ioniq electric on otettu hyvin markkinoilla vastaan, mutta sen akusto on kuitenkin vielä melko pieni, joten pidemmät, usean sadan kilometrin ajelut eivät sillä vielä yhdellä latauksella onnistu.

Hyundai erillinen sähköautoille tarkoitettu pohjarakenne ei valmistu aivan heti. He aikovat lanseerata Genesis-brändin alla täyssähköisen luksusauton vasta vuonna 2021. Genesiksen pistokehybridi on puolestaan luvassa 2019.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 31.3.2017