Tuulilasi

Hyundai i30 N Line loppuvuodesta SuomeenHyundai i30 N Line loppuvuodesta Suomeen

Esiteltyään ensimmäisen suorituskykyisen N-mallinsa Hyundai Motor laajentaa valikoimaansa entisestään. i30 N -mallin rinnalle esitellään nyt Euroopassa uusi N Line -mallisto.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Hyundai

N Line -mallin teknisiä ratkaisuja, kuten jousitus, jarrut ja moottorin vaste, on maustettu antamaan autolle lisäpotkua tavalliseen viisioviseen i30-malliin verrattuna. Siihen verrattuna myös etu- ja takapuskurit ovat muhkeammat ja niissä on hopeinen tehosteraita.

Kevytmetallivanteet ovat 18-tuumiaset. Myös uusi pakoputkiston kaksoistakavaimennin erottaa i30 N Line -mallin sisaruksistaan. Keulassa auton luonteesta viestittää tyylitelty N Line -mallimerkintä.

Sisätiloissa autoon on valittavissa N-kirjaimella koristellut mokkanahkaverhoillut urheiluistuimet, jotka antavat tavanomaista paremman sivuttaistuen. Autossa on myös sporttinen rei’itetyllä nahalla verhoiltu ohjauspyörä, metalliset polkimet ja niin ikään N-merkintää kantava vaihteenvalitsimen nuppi. Tavallisesta viisiovisesta i30-mallista tuttu tilava ja käytännöllinen matkustamo tarjoaa myös N Line -mallissa mukavat oltavat kaikille istujille.

Urheilullisemman ajokokemuksen viimeistelemiseksi jousitus sekä moottorin reagointi kaasuun on hienosäädetty uudelleen N Line -mallin vaatimuksiin sopiviksi. Pyörille on asennettu PS4 Michelin Performance -renkaat. Uudet 16-tuumaiset etujarrulevyt parantavat auton käytöstä urheilullisessa ajossa verrattuna tavallisen viisiovisen i30-mallin 15-tuumaisiin levyihin. Voimanlähteeksi i30 N Line -mallin ostaja voi valita joko 1,4-litraisen 140 hevosvoimaa kehittävän T-GDI-bensiinimoottorin tai 1,6-litraisen 136-hevosvoimaisen CRDi-dieselin.

”i30 N -mallimme on ollut ensiesittelystään lähtien suunnattoman menestyksekäs. Se osoittaa kykymme suunnitella suorituskykyisiä autoja ja tuoda esiin ajamisen hauskuus. Nyt i30 N Linen avulla tuomme tämän tunteen uusien autoilijoiden ulottuville. Uskomme, että N Linen kattava paketti muotoilullisia ja teknisiä parannuksia tuo jatkossakin uusia asiakkaita Hyundain pariin Euroopassa”, sanoo Hyundai Motor Europen markkinointi- ja tuotejohtaja Andreas-Christoph Hofmann.

i30 N Line tulee myyntiin Suomessa vielä kuluvan vuoden aikana.

Julkaistu: 19.7.2018