Tuulilasi

Hyundai i30 kaikkien aikojen luotettavin auto saksalaislehden kestotestissä


Farmarimallinen Hyundai i30 on Auto Bildin 100 000 kilometrin kestotestin kaikkien aikojen luotettavin auto ilman yhtäkään vikaa koko testin ajan.
Teksti Max Lange
Kuvat Kuvakaappaus / AutoBild.de

Saksalaislehden kestotesti on yksi Euroopan arvostetuimmista, ja tätä ennen yksikään auto ei ole saanut yhtä hyvää arvosanaa kuin tämä Hyundai. Saksalaislehti antoi i30:lle arvosanan 1, joka saksalaisen taulukon mukaan on paras mahdollinen arvosana. Numero viisi on huonoin.

Vaikka Hyundai i30 sai täyden arvosanan luotettavuuspisteistä, rokotti Auto Bild neljällä miinuspisteellä autoa lisää ikävien pikkuongelmien takia. Esimerkiksi auton äänieristystä haukuttiin kehnoksi ja 1,6-litraisen dieselmoottorin ääntä ikäväksi kaupunkiajossa.

Hyundain dieselmoottori kulutti myös jonkin verran öljyä kestotestin, noin 6,5 litraa. Kestotestin aikana autolla ajaneiden suurin moite liittyi Hyundain sähkölaitteisiin. Navigaattori oli vanhanaikainen ja hidas, puhelimen Bluetooth ei pelittänyt kunnolla ja auton USB-pistoke ei antanut tarpeeksi virtaa puhelimen lataamiseen.

Vaikka edellä mainitut asiat vähensivät i30:n unelmapisteistä, on Hyundai parantanut laatutasoaan huomattavasti. Edellisen sukupolven malli oli saanut yli 20 miinuspistettä ja oli lisäksi vieläpä ruostunut pahasti kestotestin aikana. Nykyisessä mallissa ei ole ruosteesta tietoakaan.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 8.8.2016