Tuulilasi

Hyundai haluaa robottitaksibisnekseen: "Olemme hiukan myöhässä"


Hyundai haluaa mukaan robottitaksibisnekseen. Se palkkasi töihin Samsungilta Chi Young Chon, joka johtaa nyt 200 tutkijan tiimiä Hyundai Motorilla.
Kuvat All Over Press

Hyundai on menettänyt asemiaan isoilla automarkkinoilla kuten Yhdysvalloissa ja Kiinassa, joten nyt se kehittää uusia liiketoimintamalleja. Chon tehtävänä on nostaa Hyundai kyytipalveluiden teknologian kärkeen.

Hyundai on leikissä mukana hiukan myöhään, sillä muista autonvalmistajista esimerkiksi Nissan ja GM ovat paljon pidemmällä omissa vastaavissa projekteissaan.

”Kaikkein tärkein tehtävämme tällä tiimillä ovat autonomiset kyytipalvelut. Olemme hiukan myöhässä, mutta ei ovi tälle mahdollisuudelle ole missään nimessä sulkeutunut”, Cho sanoo Reutersin mukaan.

Cholla tiimeineen tulee Hyundain mukaan olemaan isot resurssit. Hyundai perusti juuri uuden datakeskuksen Kiinan Guizhoun provinssiin sekä teknologian kehityskeskuksen Silicon Valley’hin. Yhtiö suunnittelee myös perustavansa startup-yhtiöihin investoivan yksikön Berliiniin.

Chon tiimi tulee koordinoimaan näiden toimintaa ja keräämään yhteen kaiken kertyneen datan. Niiden avulla on tarkoituksena integroida yhteen keinoäly, robotiikka ja energian varastointidata. Autojen liitettävyyden puolella Hyundai on nyt yhteistyössä Cisco Systemsin ja Baidun kanssa, tekoälyn kanssa yhteistyö tehdään SK Telecomin ja Hanwha Asset Managementin kanssa. Hyundai ei lähde projektiinsa yksin.

Julkaistu: 5.1.2018