Tuulilasi

Hyundai esittelee vallankumouksellisen ääniohjausjärjestelmän

Hyundai tuo autoihinsa 2019 uuden kehittyneen ääniohjaussysteemin. Poikkeuksina jo olemassa olevista vastaavista järjestelmistä Hyundain Intelligent Personal Agent pystyy yhtiön mukaan ennustamaan erilaisia asioita, mitä kuljettajan tulee ottaa huomioon.
Kuvat Hyundai

Järjestelmä pitää huolen, että ohjaamon lämpötila on koko ajan sopiva, lisäksi se pyrkii varmistamaan tiestön käyttöasteen ja ruuhkien perusteella, että kuljettaja on ajoissa paikalla, mihin hän sitten onkaan menossa.

Järjestelmä pystyy myös muistuttamaan kuljettajaa tulevista tapahtumista ja sen avulla voi myös ääniohjata erilaisia kodin elektronisia välineitä. Tähän asti Hyundai on jo tarjonnut päinvastaista palvelua eli autoilija voi kotoa käsin ohjata autonsa eri toimintoja.

Intelligent Personal Assistantin avulla moni nykyisin manuaalisesti hoidettava toimenpide autossa voidaan tehdä äänikomennolla; ovien avaaminen ja sulkeminen, kattoikkunan tominnot tai ilmastointi. Kuljettaja voi antaa kerralla kaksikin käskyä, jotka järjestelmä suorittaa peräjälkeen.

Hyundain apuna järjestelmän kehittämisessä on ollut audioteknologiaan erikoistunut kalifornialaisyritys SoundHound. Ensimmäinen versio ymmärtää ainoastaan englantia, mutta Hyundain mukaan muitakin kielivaihtoehtoja on tulossa.

Hyundai tulee demonstroimaan uutta järjestelmää Las Vegasin autonäyttelyssä alkuvuodesta 2018. 

Julkaistu: 23.12.2017
Kommentoi »