Hyinen kohtalo
Puheenaiheet
Hyinen kohtalo
Hyväksytty murha? Kun romanialaisnaiset istuvat Tampereen jäisellä pääkadulla 26 asteen pakkasessa kerjäämässä pahvinen kahvimuki kädessä, viranomaisten pitäisi puuttua asiaan! Ihmiset ovat vaarassa jäätyä kuoliaiksi. Miksi poliisi ei tee mitään?
Julkaistu 9.2.2012
Apu

Näky on järkyttävä. Pistävä, pureva pakkanen panee ihmiset juoksemaan nopeasti tavarataloon, kauppahalliin, kahvilaan, nysseen, suojaan, lämpimään. Pakkasta on 26 astetta ja tuuli hyinen. Silti Hämeensillan Veronkantaja-patsaan juurella, kauppahallin portin pielessä, Kuninkaankadun kävelykadulla istuu kerjäläisiä. Maa on jäinen, kerjäläiset täkin päällä, vyllättynä riepuihin. He hytkyvät paikallaan. Pahvinen muki on tyhjä. Kukaan ei pysähdy antamaan rahaa. Siinä pitäisi ottaa pois tumput, kaivaa kukkaro tai lompakko ja samalla jäädyttää omat sormensa. Muutama minuutti kylmyydessä on meille liikaa; eikö niin ole mukan myös romanialaisille?

Mutta nämä kerjäläiset istuvat maassa tunnin, kaksi, kolme. Toisinaan näkee, kuinka hyvin pukeutunut romanialaismies tulee luksusautollaan hätistelemään maannaisiaan. Rahaa ei tule riittävästi, ja se on kerjäläisnaisten vika. Huono kerjäläinen tuntuu ansaitsevan kehnoudestaan potkut kylkiinsä.

Miksi viranomaiset eivät puutu asiaan? Miksei poliisi korjaa kerjääjät talteen? Miksi EU-sisariemme annetaan paleltua kadulla? Miksi heidän ylipäätään kannattaa tulla kylmään pohjolaan talvella?

Nythän tosin Etelä-Euroopassakin on kylmä. Joku roti asiaan on saatava, olemme sitten rasisteja tai emme, näin ei saa jatkua.

Kommentoi »