Apu

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki: "En ala muuttaa itseäni kenenkään toisen takia"

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki: "En ala muuttaa itseäni kenenkään toisen takia"
Aki Palsanmäki pitää tyylinsä, tuli moitteita tai ei. Näin hän jatkaa lauseita.

Viimeksi rakastuinHeliin. Rakastun häneen jatkuvasti. Hän on hyvä puoliso, paras ystäväni ja parasta, mitä minulle on koskaan tapahtunut.

Minua on joskus moitittu siitä, että kiroa päräytän tv-ohjelmassa, mutta se on minun tyylini. Kauko­säätimestä voi vaihtaa kanavaa. En ala muuttaa itseäni kenenkään toisen takia. Enkä loukkaa ketään yksityishenkilöä, vaikka joskus voinkin ottaa suorasanaisesti kantaa yleisiin asioihin.

Viimeksi kiljuin riemusta, kun kesä koitti ja pääsimme taas pitämään live-huutokauppaa tässä kotona. Kyllä siinä ilonkiljahduksia tuli! Keväällä olimme kolme ­kuukautta pannassa koronarajoitusten vuoksi.

Teini-iässä haaveilin muusikon urasta. Ei minusta minkään instrumentin hyvää soittajaa tullut, mutta osaan soittaa aika monella soittimella muutaman kappaleen. Meillä oli bändi koulukavereiden kanssa, soitettiin rockabillymusiikkia koulun kevät- ja joulujuhlissa. Edelleen laulan ja soittelen kitaraa omaksi ilokseni.

Vihaan sydämeni pohjasta kateutta. Kateus vie kalatkin vedestä. Jos joku omalla työllään saa ansioita ja omaisuutta ja toinen on siitä sitten kateellinen, sitä en ymmärrä. Kaikillahan on lupa ja ­mahdollisuus tehdä sitä työtä myös.

Kouluaikana otti päähän, kun isä oli ankara sen suhteen, että koulua piti käydä ja ­läksyt tehdä. Ja kun tuli puukuorma syksyllä pihaan, piti tehdä polttopuita talven varalle. Nyt kun mietin, niin sehän oli vain hyvä. Olen tyytyväinen, että isä on opettanut traktorilla ajoa, perunan nostoa, moottorisahan käyttöä ja kaikkea muutakin.

Hermoni menevät välillä helpostikin, jos on huono päivä. Heli on sanonut, että koska olen skorpioni horoskoopissa, se näkyy luonteessanikin. Riittää, että vaikka jokin esine putoaa kädestä. Jos autoon tulee jokin pikku äläkäinen, sytyn ja kiroan kuin Turkin lappa­lainen tuossa pihassa. Silti viiden minuutin päästä ­saatan pohtia, että eiköhän tästä selvitä.

Nykyajan parhaita puolia on, että tekniikka on kehittynyt. Olin pitkään kännykkääkin vastaan, mutta onhan se loistava keksintö, kun ajattelee vaikka poliisin tai ambulanssinkuljettajan työtä. Nyt minulla on jo iPad.

Pelkään tällä hetkellä jossain määrin koronaa, se on viheliäinen virus. Kaupassa yritän pitää turvavälin, ja käsiä pesen varmaan 30 kertaa päivässä, niin että on rystyset verillä, kun kädet kuivuvat. Yrittäjien toimintaakin korona rajoittaa valtavasti.

Vapaamielisyys menee liian pitkälle, kun internetissä saa nimettömänä ihan kuka vain sanoa kenestä tahansa mitä vain. Siihen pitäisi ehdottomasti olla jokin suodatin. Varsinkin julkkiksia ­kohdellaan huonosti.

Aion vielä opetella soittamaan huuliharppua. Se on hieno soitin ja kulkisi ­taskussa mukana. Illan­istujaisissa olisi mahtavaa ottaa huuliharppu rintataskusta ja ­soittaa jokin biisi.

Julkaistu: 29.9.2020
Kommentoi »