Huonosti suunniteltu
Puheenaiheet
Huonosti suunniteltu
Tavallisen kansalaisen kannalta ikävintä on se, että huonolla valmistelulla syntyy huonoja päätöksiä.
Julkaistu 25.9.2012
Apu

EU:n huippukokouksissa ja ministerikokouksissa käsitellään asioita, jotka koskettavat miljoonia ihmisiä ja miljardeja euroja. Kokouksissa tehdään päätöksiä, jotka vaikuttavat myös jokaisen suomalaisen elämään. Siihen nähden on käsittämätöntä, että asiat valmistellaan huonosti.

EU-kokousten valmistelusta ovat valittaneet kaikki keskeiset ministerit. Pääministeri Jyrki Katainen, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja ovat huomauttaneet, että edes kokouksen asialistaa ei aina saada valmiiksi ennen kokousta. Samaa ovat valittaneet myös suomalaiset virkamiehet.

Huonosti valmistellut kokoukset eivät ole poikkeus, vaan käytäntö.

– Valmistelun huonous on valitettavan tavallista. Jos asiat hoidettaisiin paremmin, käsittely olisi jäntevämpää ja johtaisi selkeämpiin päätöksiin, kuvasi Tuomioja edellisessä Avussa.

Toki on asioita, joihin on reagoitava niin nopeasti, että niitä ei ehdi perin pohjin valmistella. Näyttää siltä, että kyse on myös huonon valmistelun kulttuurista.

Puutteellinen valmistelu tarkoittaa helposti EU:n yhteisen agendan puuttumista. Jos yhteistä asialistaa ei ole, käy helposti niin, että kukin maa ajaa vain ja ainoastaan omaa asiaansa. Tämä horjuttaa koko unionia.

Tavallisen kansalaisen kannalta ikävintä on se, että huonolla valmistelulla syntyy huonoja päätöksiä.

Kommentoi »