Tuulilasi

Hyundailta kuvat uudesta i10:stä

Hyundai on julkistanut kuvat uuden sukupolven i10-mallista. Auto esitellään virallisesti lähiaikoina Frankfurtin autonäyttelyssä.
Kuvat Hyundai

Edeltäjäänsä verrattuna auto on 20 millimetriä matalampi, mutta saman verran leveämpi. Keulalla etusäleikkö on aiempaa leveämpi, sen reunoilla on kaksi LED-valoa.

Euroopassa autoon on tarjolla kymmenen eri väriä, niistä kolme täysin uusia: Dragon Red, Brass ja Aqua Turquoise.

Kattoon voi halutessaan valita joko mustan tai punaisen värin. Hyundain mukaan ulkoasuvaihtoehtoja on 22.

”Suunnittelijamme saivat inspiraation urheilijoiden teknisistä asuista. Niissä on terävää ja teknistä grafiikkaa kontrastina ihmisen lihaksiston luonnollisille muodoille”, sanoo Hyundain Euroopan suunnittelukeskuksen pääsuunnittelija Thomas Bürkle.

Uuden i10:n sisätilat on uusittu kokonaan, autossa on tuoreinta avustin- ja tietoviihdeteknologiaa, sisätiloja voi myös personoida useilla eri valinnoilla.

Kuljettajan edessä on 8-tuumainen kosketusnäyttö, se on Hyundain mukaan segmentin suurin ja tarjoaa liitettävyyden Android Autoon sekä Apple Car Playhin. Lisäksi tarjolla on langaton älypuleinlataus, mikä ei ole tämän kokoluokan autoissa yleistä.

Auton voi valita joko neli- tai viisipaikkaisena versiona. Tavaratilan koko on 252 litraa.

Hyundain SmartSense tarjoaa kameraan perustuvan hätäjarrutusjärjestelmän kolareita estämään. Kaistallapitoavustin, kuljettajan vireystilan valvonta ja älykäs ylinopeusvaroitin kuuluvat myös teknologiapakettiin.

Alkuvaiheessa Eurooppaan tulee kaksi moottorivaihtoa. 66hv/96 Nm tehot tarjoava, 1,0-litrainen kolmesylinterinen MPi ja nelisylinterinen 84hv/118 Nm MPi, joka on 1,2-litrainen. Molempien pariksi saa joko 5-portaisen manuaalivaihteiston tai 5-portaisen automaatin.

Julkaistu: 3.9.2019
1 kommentti