Hullun hauska holokausti
Puheenaiheet
Hullun hauska holokausti
Sirkus on karannut tirehtöörinsä käsistä ja tekee ohjelmanumeroitaan ihan miten kutakin klovnia sattuu huvittamaan.
19.4.2012
 |
Apu

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tunsi joukkonsa, kun kieltäytyi hallitusvastuusta vuosi sitten.

Kieltäytymiselle oli myös asiallinen syy: puolue olisi joutunut tekemään täyskäännöksen EU-politiikassaan, jos olisi lähtenyt hallitukseen. Sillä ei ole kuitenkaan juuri merkitystä, kun katsoo, mitä puolueessa on tapahtunut sen jälkeen.

Sillä porukalla, joka eduskuntaryhmään nousi, ei olisi asiaa edes sivistyneiden ihmisten kyläjuhlaan, saati kantamaan vastuuta maan asioista hallituksessa. Näin valitettavasti on, vaikka ryhmän enemmistö olisi kuinka kunnollista väkeä.

Tosin kohta rupeaa olemaan katetta vanhalle fraasille, että 99 prosenttia ryhmästä pilaa koko porukan maineen. Tapauksia on enemmän kuin luetella jaksaa.

Sirkus karkasi

Soini oli pienen puolueen vahva johtaja. Nyt hän on suuren puolueen heikko johtaja. Sirkus on karannut tirehtöörinsä käsistä ja tekee ohjelmanumeroitaan ihan miten kutakin klovnia sattuu huvittamaan.

Jyrki Katainen on pystynyt pitämään sekalaisen hallituksensa koossa ja toimintakykyisenä. Se on likimain ihme. Soini ei ole sen sijaan pystynyt pitämään 39 kansanedustajaansa edes siinä pilttuussa, jonka seinät on järjestä tehty.

Peräti 560 075 kansalaista pani viime vaaleissa toivonsa Perussuomalaisiin. Mitä he ovat saaneet? Eivät yhtään mitään muuta kuin skandaaleja ja sekoiluja – päivästä toiseen, viikosta toiseen. Siihen ovat kuluneet puolueen aika ja voimat, siihen ovat kuihtuneet äänestäjien toiveet.

Se on erittäin valitettavaa. Perussuomalaisten nousu oli pohjimmiltaan terve ja tarpeellinen ilmiö. Politiikka oli niin ryvettynyttä, vaihtoehdotonta ja toivotonta, että vanhat puolueet tarvitsivat vähintäänkin muistutuksen kuolevaisuudestaan.

Mutta eipä siitä paljon iloa ollut, kun siitä vain tämä jäi käteen.

Arkadianmäen humoristit

Perussuomalaiset ovat ylivertaisia humoristeja.

Kansanedustaja James Hirvisaaren avustaja Helena Eronen ehdotti, että maahanmuuttajien hihoihin pantaisiin nauhat, joista heidät olisi helppo tunnistaa. Myös tämä oli hänen mielestään huumoria.

Hyväntahtoisena huumorina näitä natsinauhoja pitää myös Hirvisaari ja kieltäytyy erottamasta avustajaansa, vaikka eduskuntaryhmän enemmistö sitä vaatii. Hirvisaari on itse saanut tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, ja hän on äärioikeistolaisen Suomen Sisu -järjestön jäsen.

Kansanedustaja Juho Eerolan avustaja Ulla Pyysalo haki jopa suomalaisen natsipuolueen jäsenyyttä. Sekin lienee ollut huumoria.

Tyhmät juutalaiset

Rasismi on rasismia, typeryys on typeryyttä, vaikka sitä millaisessa huumorissa pyörittäisi.

Seuraava etappi perussuomalaisen huumorin evoluu­tiossa lienee se, että myös juutalaisten kansanmurha, holokausti, oli huumoria. Juutalaiset vain olivat liian tyhmiä sen ymmärtääkseen.

Sääliksi käy eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Pirkko Ruohonen-Lerneriä, kunnon ihmistä. Hän etsii apua jo eduskunnan kanslialta. Missä on Soini? Häneltähän sen avun kuuluisi tulla.

Timo Soini oli vielä hetki sitten (kuva marraskuulta 2009) pienen puolueen suuri johtaja, jolle vain taivas oli kattona. Nyt hän on suuren puolueen pieni johtaja, jonka alta pettää jo lattiakin. Kuva: Kari Kaipainen

HEITTOLAUKAUKSIA

1) Hänellä oli niin huono huumorintaju, että sai töitä Perussuomalaisten eduskuntaryhmältä.

2) Häntä odottaa loistava tulevaisuus keskitysleirin kuo­liaaksinaurattajana.

3) Eduskunta on kansan huono huumorintaju pienois­koossa.

4) Naurun aiheet kulkevat aina mukana sillä, joka on itse vitsi.

5) James Hirvisaari on saanut tuomion kiihottamisesta kansanryhmää huonoon huumoriin.

6) Huono huumori ei ole rikos, mutta elinkautinen on siitä liian lievä rangaistus.

Kommentoi »