Tuulilasi

Huima tavoite – VW:lta peräti miljoona sähköistettyä autoa vuonna 2025


VW:n edustajan mukaan VW Groupin on myytävä vuonna 2025 noin miljoona sähköistettyä autoa, jos se haluaa tavoitella alati tiukentuvia päästörajoja.
Teksti Max Lange

VW:n sähköistettyjen autojen kehitystyöstä vastaava johtaja Thomas Lieber on kertonut Automotive News Europelle, että kaikkien autonvalmistajien on tarjottava sähköisiä vaihtoehtoja tulevaisuudessa. Tämä johtuu siitä, että päästörajat tiukentuvat jokaisella tärkeällä markkina-alueella ympäri maailman.

Tällä hetkellä VW Groupin mallistossa on kolme täyssähköautoa ja kuusi pistokehybridiä. Toistaiseksi sähköistettyjen autojen myynti VW Groupissa on ollut melko vaisua. Vuoden loppuun mennessä ennusteiden mukaan autojätti olisi myynyt vain 103 000 sähköautoa ja pistokehybridiä.

Kuitenkin jo vuoteen 2020 mennessä VW-konsernin mallistossa on jo 20 sähköautoa ja pistokehybridiä. Näistä tärkeimpänä ovat Audi e-tron quattro ja Porsche Mission-e, jotka tulevat olemaan konsernin ensimmäiset uuden sukupolven täyssähköautot.

Jos VW:n sähkömallien kysyntä kasvaa nykyisestä, voi se tarvittaessa valmistaa 75 000 sähköautoa vuodessa, kertoo Automotive News Europe.

Esimerkiksi e-Golfit rakennettaan samalla tuotantolinjalla tavallisten Golfien kanssa. Sähköversion valmistamisessa menee noin tunnin verran enemmän polttomoottori-Golfiin verrattuna.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 30.5.2016