Tuulilasi

Huhut Applen omasta autosta vain voimistuvat – vuosi 2019 mahdollinen


Wall Street Journal väittää sisäpiirilähteidensä mukaan, että Applen itse kehittämä auto näkisi päivänvalon vuonna 2019.
Teksti Max Lange
Kuvat Apple

WSJ:n mukaan Applen sähköautoa kehittäisi parhaillaan noin 600 henkilöä, mutta yritys on kolminkertaistamassa autoa kehittävän henkilöstön lähiaikoina. Kyseessä olisi nimenomaan täyssähköauto, jonka painotusalueena on automatisoitu ajaminen.

Applen ensimmäinen auto ei välttämättä kuitenkaan osaa ajaa itse, vaan olisi vielä puoliautomatisoitu. Apple itse ei halua virallisesti myöntää vielä mitään, mutta se on varmaa, että yritys on palkannut listoilleen autoalan osaajia mm. Volkswagenilta, Daimlerilta ja Teslalta.

WSJ:ssä todetaan, että Applen auto ei välttämättä ole valmis luovutettavaksi vuonna 2019, vaan silloin vasta päätetään auton lopullinen kehityssuunta.

Applen tekemälle autolle on valtavan kovat odotukset yrityksen pitkän taustan takia. Heiltä odotetaan innovaatioita ja jotain mullistavaa, mikä ei tee Applen urakkaa helpoksi.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 22.9.2015