Tuulilasi

Huhu: Nissan ja Mersu rakentamaan crossovereita yhdessä


Japanilainen autovalmistaja Nissan ja saksalainen Daimler suunnittelevat pienien crossover-malliensa valmistamista samalla tehtaalla.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Nissan

Reutersin lähteiden mukaan tuotantopaikaksi kaavaillaan Nissanin tehdasta Meksikossa Aguascalientesin osavaltiossa.

Nissanin vanhan tuotantolaitoksen viereen rakennettavassa tehtaassa aiotaan valmistaa Nissanin omistaman Infinitin Q30-tulokasta, jonka moottorina toimii huhujen mukaan Mercedes-Benzin GLA:n konepellin alta löytyvä kone. Lisäksi Q30-mallin alustassa on joitain GLA:n osia, lähteet kertovat.

Kompakti crossover GLA on samaa koko luokkaa Q30:n kanssa, ja sen myynti on tarkoitus aloittaa ensi keväänä Euroopassa ja vuoden päästä syksyllä Yhdysvalloissa. Auto esitellään ensi viikolla Frankfurtin autonäyttelyssä ja sen ensisijainen tuotantopaikka on Saksan Rastatt. Reutersin mukaan Aguascalientes on ehdolla Amerikan markkinoille vietävien mallien tuotantopaikaksi.

Myös Infinitin Q30 esitellään Frankfurtissa ja sen myynti aloitetaan tämän hetken suunnitelmien mukaan vuoden 2015 puolen välin paikkeilla. Eurooppaan toimitettavat Q30-mallit valmistetaan Reutersin Nissanin lähteiden mukaan Britanniassa yhtiön Sunderlandin tehtaalla (kuvassa) ja Yhdysvaltoihin toimitettavat Aguascalientesissa.

Nissan ja Daimler sopivat vuonna 2010 yhteistyöstä liittyen autojen alustoihin, moottoriteknologiaan ja osiin, ja Q30 on Reutersin lähteen mukaan ensimmäinen Nissanin auto, jossa on Daimlerin alusta.

Julkaistu: 4.9.2013