Tuulilasi

HS: Autoverotus käytön mukaan – uusien autojen hinnat -7000 euroa

HS: Autoverotus käytön mukaan – uusien autojen hinnat -7000 euroa
Tienkäyttömaksuja pohtineen työryhmän mukaan autoverotuksessa voitaisiin keskittyä lähes kokonaan ainoastaan auton käyttöön, kertoo Helsingin Sanomat.
Julkaistu: 2.9.2013

Ryhmä jakaisi Suomen kahteen maksuvyöhykkeeseen, ja suurimmassa osassa maata ajokilometri maksaisi kuusi senttiä. Haja-asutusalueilla kilometrimaksu olisi kolme senttiä.

Liikenne- ja viestintäministeriön asettama työryhmä on perehtynyt verotukseen siltä pohjalta, että liikenteen kokonaisverotus säilyisi ennallaan, mutta verotuskäytännöt uusittaisiin.

Ryhmä korvaisi kiinteät auto- ja ajoneuvoverot käyttöön liittyvillä maksuilla, HS kertoo. Tämä johtaisi työryhmän arvion mukaan siihen, että uusien autojen hinnat laskisivat keskimäärin 7 000 euroa, ja Suomen autokanta uudistuisi aiempaa nopeammin. Lisäksi joukkoliikenteen käyttö lisääntyisi tienkäyttömaksujen takia ja liikenteen hiilidioksidipäästöt laskisivat, työryhmä arvioi.

Shellin hallituksen puheenjohtajan Jorma Ollilan johtama työryhmä on valmistellut raporttia reilun vuoden ja se esittelee aikaansaannostaan sidosryhmille tänään maanantaina.

Kommentoi »