Hotelli Tyyris - Eaglesien hittilevyn juhlapainos tarjoaa hyvää sisältöä kovaan hintaan
Kulttuuri
Hotelli Tyyris - Eaglesien hittilevyn juhlapainos tarjoaa hyvää sisältöä kovaan hintaan
Eaglesin Hotel Californian ostajia on jo yli 32 miljoonaa, ja albumin 40-vuotisjuhlapainos (alkuperäinen tosin ilmestyi jo 1976) kaunistaa tilastoja ja tilejä entisestään. Fleetwood Macin Rumoursin (1977) tavoin Hotel Californiassa kiteytyy tietty aikakausi, kalifornialainen unelma ja sen ahneuden määrittelemä kääntöpuoli kokaiinivuorineen
Julkaistu 7.12.2017
Apu

Eaglesin Hotel Californian ostajia on jo yli 32 miljoonaa, ja albumin 40-vuotisjuhlapainos (alkuperäinen tosin ilmestyi jo 1976) kaunistaa tilastoja ja tilejä entisestään. Fleetwood Macin Rumoursin (1977) tavoin Hotel Californiassa kiteytyy tietty aikakausi, kalifornialainen unelma ja sen ahneuden määrittelemä kääntöpuoli kokaiinivuorineen.

Albumi on menestyksensä ansainnut: hittien (työnimellä Mexican Reggae kulkenut nimikappale, New Kid in Town, Life in the Fast Lane) lisäksi sinfoniseksi sovitettu soulkappale Wasted Time, eeppinen The Last Resort ja unenomainen Pretty Maids All in a Row kestävät seuraavankin 41 vuotta.

Sisältö on siis kunnossa. Ongelma on juhlaboksin hinnoittelu: yli 100 euroa kahdesta cd:stä (albumi ja vuoden 1976 tynkälive) ja Blu-raysta (5.1- miksaus, joka ei juuri eroa vuoden 2001 DVD-A-versiosta) plus laihasta kuvakirjasta (ei sisällä sanoituksia) ja julisteista on puolet liikaa. Tupla-cd:n sentään saa parilla kympillä.

Upea albumi olisi ansainnut arvoisensa boksin.

Teksti Jukka Väänänen

Kommentoi »