
Hieman tiukempi kurvi uusintaradan kolmannen ja neljännen esteen välillä saattoi hyvinkin olla se ratkaiseva tekijä, joka toi sveitsiläiselle Steve Guerdat´lle ja hänen ratsulleen 13-vuotiaalle Nino des Buissonnets´lle parin sekunnin kymmenyksen verran nopeamman ajan kuin muilla ja voiton maailmancupin osakilpailussa.
– Olen tottunut tulemaan viime aikoina toiseksi, mutta voitto tuntuu paljon paremmalta. Hevoseni oli aivan uskomaton, olen ylpeä, että saan ratsastaa sillä, tyytyväinen voittaja kommentoi.
Voitokkaiden sveitsiläisten hevoset olivat nopeita ja ketteriä, mistä oli ahtaalla radalla paljon etua. Kolmikon ajat uusintakierroksella mahtuivat kaikki muutaman sekunnin kymmenyksen sisään. Guerdat´n voittoaika oli 34,96 sekuntia, toiseksi tulleen Martin Fuchsin puolestaan 35,10. Pius Schwizer suoriutui radasta 35,33 sekunnissa.
Lauantaina Grand Prix´n voittanut Martin Fuchs hevosellaan PSG Future joutui tänään tyytymään kakkostilaan, mutta ei ollut vähääkään pettynyt.
Fuchs lähti uusintaradalle viimeisenä ratsastajana tilanteessa, jossa Guerdat ja Schwizer olivat jo varmistaneet kaksoisvoiton Sveitsiin. Nopea suoritus ei riittänyt voittoon asti, mutta Fuchs onnistui silti kiilaamaan itsensä Schwizerin edelle.
Suomalaisittain parhaiten onnistuivat Anna-Julia Kontio Fardonilla ja Satu Liukkonen Celestinellä.
Kontio paransi eilisestä ja ratsasti nyt puhtaan uusintaradan. Vain enimmäisajan ylityksestä kertyi kaksi virhepistettä.
– Olen tyytyväinen molempiin ratoihin tänään. Tavoitteeni olla kymmenen parhaan joukossa täyttyi. Eilen pudotimme uusinnassa kaksi estettä, ja tänään halusinkin ennen kaikkea ratsastaa turvallisesti nollaradan.
Satu Liukkonen ja Celestine etenivät perusradalla varman näköisesti, mutta liian vauhdikas lähestyminen okseriesteelle kostautui pudotuksena, joka jätti heidät kärjen ulkopuolelle sijalle 17.
Lotta-Riikka Rintamäki ja Jessica Timgren ottivat molemmat kahdeksan virhepistettä perusradalta. Mikko Mäentaustalle kertyi 16 virhepistettä.
12 esteen ja 15 hypyn maailmancup-radan suunnittelusta vastasi ranskalainen Frédéric Cottier. 380 metriä pitkän radan estekorkeus vaihteli 140–160 senttimetrin välillä.
– Rata oli reilu hevosille, mutta vaati paljon ratsastajilta. Ratamestari on vain ohjaaja. Ratsastaja ja hevonen ovat näyttelijöitä, jotka ratkaisevat lopulta, miten suoritus menee, hän analysoi.
Horse Show järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Helsingin jäähallissa ja uudet puitteet saivat ratsastajilta sekä kehuja että kritiikkiä.
– Areena oli vähän ahtaampi kuin aiemmin ja kesti hetken tottua siihen. Muutama metri lisää olisi tehnyt siitä vielä paremman. Mutta muuten tapahtumapaikka ja verryttelyalue olivat hyvät. Nautin täällä ratsastamisesta nyt enemmän kuin aikaisemmin, Steve Guerdat totesi.
Pius Schwizeria pieni areena ei haitannut.
– Sveitsi on pieni maa, joten pieni areena sopi meille, mies naureskeli.
Ratsastajat kiittelivät myös jäähallin intiimiä tunnelmaa.
– Yleisö on täällä lähellä areenaa. Kuulet kannustuksen ja se tekee ratsastuksesta jännittävämpää, Fuchs sanoi.
Yleisö oli samaa mieltä.
– Fiilis on täällä jäähallissa intensiivisempi, kun ei ole niin suurta hallia täytettävänä kuin Hartwall-areenalla, espoolainen Kati Kolehmainen ja helsinkiläinen Anna Hamström arvioivat.
Neljä päivää kestäneessä Helsinki International UB Horse Show´ssa kävi yhteensä yli 45 000 katsojaa. Suurimmat kävijämäärät keräsivät lauantain GP-luokka ja sunnuntain maailmancupin osakilpailu.
Molempia seurasi jäähallissa noin 7000 katsojaa.